Aydın Doğan açtığı davaları geri çekti

Aydın Doğan açtığı davaları geri çekti

Aydın Doğan, toplumsal şiddeti düşürmek adına çeşitli kurum ve şahıslara açtığı davaları geri çektiğini açıkladı..

Toplumsal refahın sağlanması için bu tarz yumuşatma kararlarının gerekli olduğunu söyleyen Doğan,' herkes üzerine düşeni yapmalıdır ' dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın köşesinde yer alan açıklamada, 'Seçim sonrası dönemde, toplumsal tansiyonun düşürülmesi için yapılan bazı girişimler var. Buna şiddetle ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve bu girişimleri çok yerinde buluyorum. Bu ortamın gerçekten yerleşmesi için, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyorum.

YUMUŞAMA SÜRECİNE KATKIDA BULUNMAK İSTEDİM

Bu çerçevede, bazı basın kuruluşlarına, basın mensuplarına, siyasetçi ve işadamlarına şahsım adına açılmış, ticari olmayan ceza ve tazminat davalarını geri çekerek bu yumuşama sürecine katkıda bulunmayı arzu ettim. 

HİÇBİR BEKLENTİ OLMADAN YAPIYORUM

Bunu tamamen tek taraflı olarak, herhangi bir hesap kitaba ve hiçbir beklenti içine girmeden yapıyorum. Eğer kalıcı bir toplumsal huzur arayışı içindeysek, herkes üzerine düşeni yapmak için çaba sarf etmelidir. Bizim yaptığımız bundan ibarettir. ' ifadelerine yer verildi.

PAZARLIK BEKLENTİSİNDE DEĞİLİZ

Bu davaları geri çekmenin nedeni davaların haksız olmasından kaynaklı olmadığını söyleyen Doğan, hak arayışımızdan vazgeçmemizin bize olumsuz bir etkisi olmayacak dedi.Doğan, 'bir pazarlık beklentisinde değiliz' diye belirtti.

Doğan sözlerine 'gazeteciliğimizden taviz vermeden ama toplumsal tansiyonun yükseldiği noktalarda da bu dalgaya kapılmadan görevlerimizi yerine getireceğiz' diye devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.