Aydın Doğan’ın ajansından PKK’ya özel yayın

Aydın Doğan’ın ajansından PKK’ya özel yayın

Aydın Doğan'ın ajansı DHA, dün Tunceli'de yol kesen teröristlerin tüm faaliyetlerini servis etti.

Aydın Doğan'ın haber ajansı DHA açıkça PKK propagandası yapmaya başladı.Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle birlikte terör yanlısı yayınlar yapmaya başlayan Doğan Grubu'na bağlı DHA dün Tunceli'de yol kesen teröristlerin tüm faaliyetlerini servis etti. Konvoyda gelin, damat ve ses sanatçısının olması DHA'nın 'PKK'ya özel yayını' için kurgu yapıldığını gözler önüne serdi.

DHA'nın servis ettiği haberin fotoğraflarından birinde kadın terörist aralarında gelin ve damadın olduğu grubu karşısına almış konuşma yapıyor. DHA'nın servis ettiği haberin fotoğraflarından birinde kadın terörist aralarında gelin ve damadın olduğu grubu karşısına almış konuşma yapıyor.

Tunceli'de Ovacık karayolunu PKK'lıların kimlik kontrolü ile başlayan DHA'nın video haberinde, biri kadın iki teröristin şarkılı türkülü propagandası, sözde bölge halkının onlara gösterdiği ilgi, örgüt çalışmalarını anlatan brifingleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alan açıklamaları olduğu gibi yayınlandı.

GELİN, DAMAT, SANATÇIDAN PKK'YA DAĞ KONSERİ

DHA'nın haberinde aynı teröristlerin kestikleri yolda araçları ateşe vermeleri de yayınlandı. PKK'nın açıkça reklamını yapan haber Hürriyet'in web sitesinde ise kare kare yayınlandı. DHA'nın “PKK'lıların bir günü" şeklinde yorumlanan haberinde dikkat çeken detay ise yolu kesilen konvoyda gelin ve damadın olmasıydı. Düğün konvoyları durdurulan gelin, damat ve yakınları bu durumdan hiç rahatsız olmadıkları gibi iki teröristle samimi şekilde sohbet edip tokalaşmaları kameralara yansırken, Diyar isimli PKK marşlarını okuyan sanatçının iki teröriste verdiği özel konser de haberde yer aldı.

Doğan Grubu gazetelerinin, askerleri ve polisleri haince katleden PKK terör örgütü ve onun siyasi destekçisi HDP'yi koruyan haberleri uzun zamandır tartışılıyor. Bu iddialar gündeme geldikçe açıklama yayınlayan Doğan Grubu, PKK'yı şirin gösteren yayınlarına ise devam ediyor.

YeniŞafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum