Aydın Doğan'ın ipini kim çekti?

Aydın Doğan'ın ipini kim çekti?

Doğan Medya grubunun sahibi Aydın Doğan'ın holding yöneticiliğinden istifa ederek ayrılması dünya gündemine de bomba gibi düştü. Peki Doğan neden gitti

Doğan Grubu'nun Alman ortağı Axel Aydın Doğan'ın istifasını bakın nasıl yorumladı...

Axel ağırlıklı Alman medyası, Aydın Doğan'ın gidişini hükümetle girdiği kavgaya ve vergi cezasına bağladı!

Doğan Medya grubunun sahibi Aydın Doğan'ın holding yöneticiliğinden istifa ederek ayrılması Alman medyası tarafından hükümetle yaptığı vergi savaşının ikinci raundu olarak lanse edildi.

Aydın Doğan'ın 1 Ocak 2010'dan itibaren görevi bırakmasından sonra kızı Arzuhan Yalçındağ'ın holding yönetimini ele alacağı yer alan haberlerde, yeni yönetimin yapı değişikliğine giderek yabancı yatırımcılara daha fazla imkan vereceği bildirildi.

Doğan grubuna verilen 4,8 milyar lira vergi cezasının tartışmalı olduğu iddia edilirken, uzlaşma görüşmelerine Alman medya devi Axel Springer'in de yardımcı olduğu ifade edildi.

Springer geçen yılın Kasım ayında Doğan Yayın Holding'in yüzde 29'luk bir hissesini 161 milyon Eura karşılığında satın alacağını açıklamış, ancak daha sonra vergi cezası gelince, görüşmeler sonuçlanıncaya kadar bu alışverişi askıya almıştı.

Axel'in verdiği enformasyonlar üzerinden kavgayı gören Alman basını, Doğan Holding'e, AKP ve başbakan hakkında ortaya çıkarılan bağış skandalı nedeniyle vergi cezası verildiğini iddia ediyor. Türkiye mali yetkilileri ise, Doğan grubunun Axel Springer gibi yabancı firmalara yaptığı hisse satışlardan elde ettiği gelirleri gerektiği gibi vergilendirmediğini tesbit ettikleri için bu cezayı verdiler.

Alman medyası ayrıca, Maliye bakanlığı ile Doğan Holding'in henüz bir antlaşma sağlayamadıklarını ve grup bünyesinde 13.000 kişinin çalıştırıldığını, yıllık cirosunun da 1,5 milyar Euro olduğunu bildirdi

Etiketler :