Aydın Doğan'ın madalyasının altından skandal çıktı!

Aydın Doğan'ın madalyasının altından skandal çıktı!

Aydın Doğan, Almanya'dan aldığı '1. Sınıf Likayat Nişanı'nı, 'Türk kökenli Alman vatandaşlarına yönelik çalışmalarından' dolayı aldığını açıklamıştı. Ancak gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Aydın Doğan’ın ismi uzun yıllardır PKK’ya verdiği destekle bilinen Almanya’dan aldığı nişanla da gündeme gelmişti. 2009 yılında dönemin Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz tarafından kendisine 1. Sınıf Federal Liyakat Nişanı verilen Aydın Doğan bu ödül “Türk kökenli Alman vatandaşlarının Alman toplumuyla uyumu ve kaynaşması yönünde yaptığı katkılar” sebep gösterilerek verilmişti. Teröre verdiği destekle bilinen Almanya’dan böylesine bir nişanı kabul eden Aydın Doğan büyük tepki toplamıştı.

ÜSTÜN HİZMETE ÖDÜL

Gerek Aydın Doğan’a ödülün verilmesinin gerekçesi gerekse de Doğan’ın ödülü Türkiye adına kabul ettiğini söylemesi ise gerçek bir skandal. Nitekim, Federal Liyakat Nişanı verilmesi yönündeki karar 7 Eylül 1951 tarihinde dönemin Federal Almanya Cumhurbaşkanı Theodor Heuss tarafından şu gerekçe ile açıklanmıştı: “Anavatanın yeniden inşası için politik, ekonomik, sosyolojik ve manevi alanlardaki çalışmaların başarısına verilecek olan bu ödül, ödülü alanlar için Federal Almanya Cumhuriyeti’nin barış içerisinde yükselmesine katkıda bulundukları anlamına gelecektir.” Yani, Doğan’a verilen ödül aslında ülkedeki Türklerin uyumuna ilişkin değil doğrudan ‘Almanya’nın yükselmesine verdiği katkı’ için verildi.

"Almanya'ya hizmet" madalyası

Aydın Doğan, 2009'da dönemin Almanya Büyükelçisi Cuntz tarafından verilen madalya için, "Türk kökenli Alman vatandaşlarına yönelik katkılarımdan dolayı aldım" demişti.

 

Doğan: Herşey Almanya için!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.