Aydınlar: Ligin başlangıç tarihi...

Aydınlar: Ligin başlangıç tarihi...

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu şike dosyalarını incelemeye alırken, başkan Mehmet Ali Aydınlar'dan ligin başlangıç tarihi ile ilgili çok önemli bir bilgi geldi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF İstinye Binası önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaparak, "5 kişilik Etik Kurulu şike belgeleriyle ilgili bir inceleme yapacak. Ligin başlamasıyla ilgili karar bu haftasonu veya hafta başında verilecek. Ben belgeleri inceleyemeyeceğim, belgelere bakmamız etik olarak doğru değil" açıklamasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 'Ligin Ağustos'ta başlaması sağlık açısından sakıncalı.' dedi.

Aydınlar, ligin sıcak havalar sebebiyle ağustosun sonundan önce başlamayacağını söyledi.

Savcılıktan kendilerine 26 klasör belge geldiğini belirten Aydınlar, Tasnifi ve incelemesinin Etik Kurul tarafından yapıldığını söyledi.

TFF Başkanı Aydınlar: Belgeleri görmek istemiyorum

Futbolda 'Şike Soruşturması'nda kritik günlerden biri daha yaşanırken, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın 'belgeleri bekliyoruz' dediği belgeler Futbol Federasyonu'na geldi. Emniyet Müdürlüğü, savcılık ve Türkiye Futbol Federasyonu eksenindeki belge alışverişinde bugün 4 klasörde toplanan belgelerin Futbol Federasyonu'na geldiği belirtilirken, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, görme hakkı olmasına rağmen belgeleri görmeyeceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'de bulunan merkez binasının çıkışında önce Başkanvekili Lütfi Arıboğan kameralara takıldı. Arıboğan, yöneltilen sorulara, ''Hiçbir değişiklik yok bekliyoruz.'' derkenbina girişinde Başkan Mehmet Ali Aydınlar, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Başkan Aydınlar, ''Belgeleri etik kurul inceleyecek. İnceleme sonrasında etik kurul bir rapor verecek. Raporda da burada şike vardır, burada teşvik primi vardır diyecek ya da yoktur diyecek. Biz de etik kurulun kararına göre karar vereceğiz.'' dedi.

Bir basın mensubunun liglerin ertelenmesiyle ilgili kararı sorması üzerine ise Başkan Aydınlar, ''Ben şimdi geldim, ne kadar belge geldi bilmiyorum. Hukukçu arkadaşlarla birlikte etik kurul üyeleriyle görüşeceğiz. Bize bir karar iletirlerse, şu kadar zamanda karar verebiliriz derlerse ona göre kararımızı belirleriz. Ama sanıyorumki birkaç gün evraklar incelenir ve biz de ondan sonra karar veririz. Etik kurul 5 kişiden oluşuyor. Kaç günde karar veririz bilmiyorum, bu etik kurulun çalışmasına bağlı.'' diye cevap verdi.

BELGELERİ GÖRMEYİ ETİK BULMUYORUM

Gelen belgeleri sadece etik kurul mu inceleyebilir sorusuna ise başkan Aydınlar, ''İstersem ben de belgeleri görebilirim, ama görmeyeceğim ben. Çünkü etik bulmuyorum. Buradaki karar etik kurulunun kararı olacak. Bizim burada şike var veya yok, teşvik var veya yok deme şansımız yok. Yani bizim statümüze göre bu kararı verecek olan yer etik kuruludur. Dolayısıyla incelemeyi yapacak olan yer de etik kuruludur. Bu kararı da etik kurulu verecektir.'' şeklinde cevap verdi.

Liglerin durumu ile ilgili bir soruya ise Başkan Aydınlar, ''Onu biz uzatmamak istiyoruz. Bu hafta sonu mümkünse, değilse önümezdike hafta başında, ligleri başlatacağımız tarihi yani mevcut takvimdemi başlatacağız, yoksa ertelememiz gerekecek mi bunu fazla uzatmadan, bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında bu kararı vermek istiyoruz; ama arkadaşlar dosyalara baksınlar, ondan sonra bu kararı verelim.'' diye cevap verdi.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ ŞİRKET İŞİ İÇİN GELDİ

Fenerbahçe yöneticilerinin Futbol Federasyonu binasına gelmelerinin de hatırlatılarak taleplerinin sorulmasına ise Başkan Aydınlar, şöyle cevap verdi:

''Fenerbahçe'nin bir şirket birleşmesiyle ilgili konuları vardı, onu biz yönetim kurulumuzla görüştük. Fenerbahçeli yöneticiler de onunla ilgili bilgi almak için geldiler.''

4 değil 26 klasör geldi

Başkan Mehmet Ali Aydınlar, medyada yeraldığı gibi 4 değil 26 dosyanın geldiğini söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydınlar, ''Belgeler bize geldi, bir takım yayın organları 4 klasör diyor önce bunu düzelteyim bize 26 klasör belge geldi. Şuanda hukukcularımız çalışmaya başladılar. Tasniflerini yapıyorlar.'' dedi.

Şenes Erzik'le dostane bir yemek yedik

UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik ile bugün yemek yediklerinin hatırlatılması üzerine ise Aydınlar, ''Şenes Erzik ile tamamen dostane bir yemek yedik. Zaman zaman bir araya geliyoruz'' dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.