Aydın'lı Esnafın borçlulara Darbesi

Aydın'lı Esnafın borçlulara Darbesi

Aydın'da piyasada 80 bin TL’ye yakın alacağı olan bir esnaf, ‘param yok’ diyerek borcunu ödemeyen vatandaşları yeni yılın ilk gecesi eğlence mekanlarında tek tek bularak hesabını tahsil etti.

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde alacaklarını toplayamayan bir esnafın uyguladığı yöntem, borçluları perişan etti. Piyasada 80 bin TL’ye yakın alacağı olduğunu öğrenilen Latif Sarıgül isimli esnaf, krizi bahane edip ‘param yok’ diyerek borcunu ödemeyen vatandaşları yeni yılda eğlence mekanlarında yakalayarak ‘hani paran yoktu ?’ diye sorarak mahcup etti. Latif Sarıgül, uyguladığı bu yöntem sayesinde alacaklarının bir kısmını tahsil ettiğini belirtti.

Yıl başı gecesi herkesin eğlenmek için mekan aradığı bir sırada Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde tarım ilaçları satan Latif Sarıgül isimli esnaf ise eğlence mekanlarında alacaklı aradı.Yıllardır Sultanhisar’da tarım ilaçları satarak geçimini sürdüren Latif Sarıgül, bazı müşterilerinin krizi bahane edip ‘param yok’ ‘şuan durumum iyi değil’ gibi bahaneler uydurarak borçlarını sürekli ötelediğini söyledi.

Şuanda piyasada yaklaşık 80 bin TL alacağı olduğunu dile getiren Latif Sarıgül, borçlarını toplayamadığı için ekonomik sıkıntı çektiğini, borçluların ise en güzel şekilde eğlendiğini belirtti. Bunun üzerine yeni yılda hem borçlu olup, hem dansöz oynatarak eğlenenlere kızan esnaf, gece ilçedeki tüm eğlence mekanlarını gezerek, borcunu ödemeyip felekten gün çalanlara selam vererek onların yalan söylediğini ima etmeye çalıştı.

Bir çok alacaklısını gazino ve barlarda eğlenirken, dansöz oynatırken gördüğünü ifade eden Latif Sarıgül, “Birçok müşterim ekonomik sorun yaşadığı için borcunu ödeyemiyor. Fakat bazıları da cebinde parası olduğu halde borcunu ödemiyor. Parası olmayan müşterim yılbaşı gecesi eğlence mekanına gitmez. Ben de yılbaşı gecesi eğlence mekanlarına giden bazı müşterilerimi gördüm. Adeta karşılarına dikilip onları da kendimi gösterdim.Bir çoğu utandı” diyerek uyguladığı yöntemle alacaklarının bir miktarını tahsil ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :