Aydınlık Dergisine Balyoz!

Aydınlık Dergisine Balyoz!

Aydınlık Dergisi Müdürü Şenoğlu'nun 'Ergenekon terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali Şenoğlu hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, 15 Kasım 2009 tarihli 'Fethullahçı Gladyo'dan Yargıya Balyoz, Beşiktaş Terör Örgütü' başlıklı haberle kişilerin terör örgütlerine hedef gösterildiği belirtildi. 22 Kasım 2009 tarihli haberde aynı tür yayınlara devam edildiği kaydedilen iddianamede, 3 Ocak 2010 tarihli 'Hakim Kayan, Atabeyler Tertibinde de Başroldeydi' başlıklı haberle de kişilerin terör örgütlerine hedef gösterildiği anlatıldı.

15 Kasım 2009 tarihli haberde Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturmada görev alan özel yetkili hakimler ile savcıların, 3 Ocak 2010 tarihli haberde ise Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan ile Ankara Özel Yetkili Savcısı Mustafa Bilgili'nin terör örgütlerine hedef gösterildiği ifade edildi.

Aydınlık'ta 6 Aralık 2009 tarihinde yayınlanan 'Vatanseverlik Suç Bölücülük Serbest! Orduyu Tasfiye Harekatı' başlıklı haber ile halen yargılaması devam eden Ergenekon terör örgütünün propagandasının yapıldığı kaydedildi. İddianamede, "Her ne kadar Türkiye Cumhuriyet Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde düşünce ve düşünceyi açıklama hürriyeti düzenlenmiş ise de, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde milli güvenlik, toprak bütünlüğü, kamu emniyetinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suçun işlenmesinin önlenmesi bakımından bu özgürlüğün sınırlandırılabileceği öngörülmüş, AİHM'in uygulamalarına göre de şiddete çağrı içeren ve şiddeti öven görüşlerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği belirlenmiş, aidiyet belgesi sunulmaması nedeniyle suça doğrudan iştirak ettiği anlaşılan Ruhsar Şenoğlu hakkında kamu davası açılması gerektiği kanaatine varılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Şenoğlu'nun 6 Aralık tarihli haberden dolayı 'Ergenekon terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 15 ve 22 Kasım 2009 ile 3 Ocak 2010 tarihli haberler nedeniyle de 'terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini terör örgütlerine hedef göstermek' suçundan 4 kez adli para cezası ile cezalandırılması istendi.

Etiketler :