Aygan Arif Doğan'a ateş püskürdü

Aygan Arif Doğan'a ateş püskürdü

Habername yazari Abdulkadir Aygan, İsveç’ten telefon bağlantısı ile katıldığı televizyon programında emriyle öldürüldüğünü iddia eden İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albaya ilginç teklif

İNTERNETTE TAVLAYA DAVET ETTİ

Habername.com yazari Abdulkadir Aygan, İsveç'ten telefon bağlantısı ile katıldığı televizyon programında, emriyle öldürüldüğünü iddia eden İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan'ı, hayatta olduğunu anlaması için internet üzerinden tavla oynamaya davet etti.

Rize'den uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan Çay Televizyonu'nun Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır'ın sunduğu ve dün gece yayımlanan, 'Haber Analizi' programına İsveç'ten telefonla katılan PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan, Albay Arif Doğan'ın kendisini öldürttüğü yolundaki iddialarının gerçekleri saptırmak adına yapıldığını ileri sürdü ve şunları söyledi:

"Yaşlıdır ve eski komutanımdır. Gördüğüm kadarıyla rahatsız. Benim DNA testimi istiyor. Ancak ben akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için kontrole gönderilmesini istemeyeceğim. Birkaç amacı var. Bazı gerçekler ve yalanları karıştırarak, söylediği doğruları bu yalanlarla çürütmek istiyor. Genelkurmay Başkanlığı ve diğer askeri kesimler JİTEM'in varlığını inkar ediyor. Ama kendisi çıktı, 'JİTEM'i ben kurdum' dedi. 'Bunun yönetmeliği de var, yasası da var' dedi. Bugün beni öldürttüğünü söyleyerek yüzde yüz yalan söyleyip, kamuoyunda şüphe oluşturmak istiyor. Şimdi millet, 'Bu diyor ki JİTEM var, Genelkurmay diyor ki yok' diyecek. 'Abdurkadir Aygan'ı öldürttüm' diyor ama ben hayattayım. Televizyonlardayım. İnsanlar buna bakınca diyecek ki, 'JİTEM'de yok'. JİTEM'i yok saydırmak için kurnazlık yapıyor. Bir diğer hedefi de davanın uzaması. Diyarbakır'da görülen JİTEM ve faili meçhuller davasını zamana yaymak istiyor. Bir de 'Buna bir şey yapın' diye bir yerlere mesaj veriyor. Ben onun kullandığı dili çok iyi anlarım. Fakat ben rahmetli Cem Ersever değilim. Rahmetli komutamın Cem Ersever'i kalleşlikle öldürttü. JİTEM'in Ankara'da Aydınlıkevlerde iki katlı binası var. Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı. Şimdi kıvırıp ismini de böyle söylüyor. Ne denirse densin JİTEM'dir bu."

İNTERNETTE TAVLAYA DAVET ETTİ

Aygan, Doğan'ı internette tavla oynamaya davet ederek, "Doğan hastadır. Ölecekse de şerefi ile ayakta ölsün. Yalancı olarak, iftiracı olarak ölmesin. Benim Türkiye'de parmak izlerim var. Hem cezaevinde, hem memuriyete girerken sicil dosyamda var. Sicil numaram da j27299'dur. O dosyamı bulsunlar. Orada parmak izim ve fotoğraflarım var. Tükürük numunelerim var. Eğer Arif Doğan'ın Facebook'u varsa gelsin benim Facebook arkadaşım olsun. MSN'den canlı görüşelim. İsterse tavla oynama, okey oynama sitelerine girsin. Çok güzel okey, tavla oynarım. Kendisine güveniyorsa karşıma çıksınö dedi.

"KİTABI HANEFİ AVCI YAZMADI"

Aygan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabını da kendisinin yazmadığını öne sürerek, "Kadın şantajı ile kendisine yazdırıldı. Hanefi Avcı bey tutuklanmadan önce kendisi ile internet üzerinden ve telefonla görüşüyorduk. Halen telefonları bende mevcuttur. Kendisi ile eski tanışırız. Kendisini dürüst bilirim. Halen de dürüstlüğüne inanıyorum. Arif Doğan'ın tayfası ve Ergenekoncular, Hanefi beyin ve Emniyet İstihbarat'ın Susurluk ve 28 Şubat olayındaki cesur tavırlarından dolayı ona tuzak kurdular. Çeşitli vasıtalar ile onu tuzağa düşürdüler. O kitabın Hanefi Avcı'nın da elinden çıktığına inanmıyorum. Kitapta hayatı ile ilgili kısımlar doğrudur. Diğer kısımlar ise tamamen montaj ve başkalarının yönlendirmesi ile yazdırılmıştır. Acele ile yayın evinde düzenlenmiştir. Hanefi Avcı bunu açıklayamaz. Çünkü işin içerisine bir de kadın soktular. Bu öğretmen bayan basına çıkartıldı. Adamın şerefi ile haysiyeti ile oynandı" diye konuştu.

"GAFFAR OKAN CİNAYETİ HİZBULLAH'IN BOYNUNDA"

Agan, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan cinayetinin Hizbullah'ın işi olduğunu ileri sürerek, "Sayın Başbakan'ın dosyasını 24 saatte Diyarbakır'dan aldırıp sonuca bağlıyorlar. Fakat bu Hizbullahçılar'ın dosyasını yıllardır bekletiyorlar. İş yükü olabilir. Ama ortada onlarca da cinayet var. Bir Emniyet Müdürü'nün öldürülmesi olayı var. Rahmetli Gaffar Okan olayı bunların boynundadır. Sen tut, böyle bir örgütü böyle bir ortamda serbest bırak. Neden, seçim yaklaşıyor. PKK ateşkes ilan etti. Ortalık sakinleşti. Bazıları huzur ortamının gelmesini istemiyor. Mesela Silvan'da bir yüzbaşının bir kiralık katil ile birisini öldürmek istemesinin farkına varıldı. Bu konu zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e kadar iletilmişti. Neden gereği yapılmadı? Neden ifadesine başvurulmadı? Sadece garibanların yakasına yapışılıyor. Bu adalet değildir. Geciken adalet de adalet değildirö diyerek sözlerini noktaladı. (

HURRİYET.COM

Etiketler :