Aygan'dan şok Uludere açıklaması

Aygan'dan şok Uludere açıklaması

Eski Jitem elemanı A.Kadir Aygan'dan Kuzey Irak sınırında 35 sivilin ölümüne sebep olan hava saldırısı hakkında şok açıklama

Kuzey Irak sınırında 35 sivilin ölümüne sebep olan hava saldırısı hakkında konuşan eski JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan, yeni terörle mücadele konseptinin hedef alındığını söyledi. Saldırının ardından bölgenin tanınmış korucu başlarından Dirbaz Encü’nün bölgede JİTEM’le birlikte çalıştığına ilişkin iddialar gündeme getirilmişti.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Son günlerde özel polis ve Jandarma birliklerinin PKK’ya arka arkaya darbe vurduğunu ve terör örgütünün köşeye sıkıştığını belirten Aygan, şöyle konuştu: "Ankara’da yeni terörle mücadele konseptinden memnun olmayan bir damar ile o damarın PKK içindeki etkin elemanları, ortaklaşa köylüleri bombalatıp PKK’yı bitirme noktasında birlikte hareket eden Barzani’ye ve yeni terörle mücadele konseptine dur mesajı verdi."

CEM ERSEVER'İN ANLATTIĞI "ENCÜ" ZEHİRLEMESİ
Bombardımanda çok sayıda ferdi talihsiz şekilde öldürülen Encü ailesine dikkat çeken Aygan, "JİTEM’de görev yaptığım zaman, PKK’nın önemli isimlerinden Rıza Altun’un kardeşi kara Ömer kod adlı Haydar Altun'un, Dirbaz Encü ve adamları tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü bize Cem Ersever anlatmıştı. Hatta Cem Ersever, Haydar Altun’un cesedinin bulunduğu fotoğrafları da bize gösterdi.’’ şeklinde konuştu.
 

Dirbaz Encü’nün hem JİTEM, hem de PKK ile işbirliği yaptığını ve ikili oynadığını iddia eden Aygün, ‘’Ben ilk yurtdışına çıktığımda ROJ TV benimle bir röportaj gerçekleştirdi. ROJ TV elamanları dönüp dönüp Dirbaz Encü’nün JİTEM’le olan ilişkilerini soruyorlardı.’’ Diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.