Aygün'ün açıklamaları CHP’de yeni bir kriz patlattı

Aygün'ün açıklamaları CHP’de yeni bir kriz patlattı

PKK tarafından kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ün açıklamaları CHP’de yeni bir kriz patlattı.

PKK tarafından kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan CHP'li vekil Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına farklı yorumlar sürüyor.. Önceki gün bir çok CHP’li parti Genel Merkezine gelerek parti yönetimine rahatsızlıklarını iletirken, CHP’li Metin Feyzioğlu ile Faruk Loğoğlu Aygün'ü hedef alan ilk isimler oldu.

İki isim Aygün’ün sözlerini eleştirerek, ‘bizi bağlamaz’ derken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün de sessizliğini korudu. Sözlerinde sık sık yeni CHP’ye vurgu yapan Aygün’e ilk tepki PM’nin yeni üyesi Feyzioğlu’ndan geldi. Aygün’ün PKK’ya yönelik yaptığı açıklamaları eleştiren Feyzioğlu, “Kimse PKK’yı iyi niyetli bir örgüt olarak tanıtamaz. Terör örgütü ile ordumuz ve polisimiz eş tutularak, ‘karşılıklı silah bırakılsın’ denilerek demokrat olunmaz” dedi.

Pankartlar Unutulmadı

Aygün’e ilk tepki veren Metin Feyzioğlu Ankara’da bilboardlarla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da bilboardlara 'Kılıçdaroğlu Gidecek, Feyzioğlu Gelecek' yazılı afişleri asılmıştı. Üniversite Gençlik Harekatı imzasının bulunduğu afişlerde, Kılıçdaroğlu ile Feyzioğlu’nun fotoğrafları yer alıyordu. Fotoğrafların altına da 'Kılıçdaroğlu Gidecek, Feyzioğlu Gelecek' yazıları bulunuyordu.

Loğoğlu ile Koç Gergin

Aygün’ün sözlerinden rahatsız olan bir diğer isim ise CHP’li Faruk Loğoğlu oldu. Loğoğlu, Aygün’ün açıklamalarında ileri sürülen görüşlerin parti görüşü olmadığını vurguladı. Loğoğlu Aygün’ün sözlerinin kişisel olduğunu da vurgularken, parti genel başkan yardımcılarından Haluk Koç’unda gelişmelerden rahatsız olduğu biliniyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu veMalatya Milletvekili Veli Ağababa ise, Hüseyin Aygün’e destek veren isimlerin başında geliyor.

Yeni Bir Kürt Raporu Yolda

Öte yandan kulislerde CHP’de asıl krizin bayramdan sonra patlayacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümü için başlattığı partiler üstü açılımı bir rapor ile sürdüreceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a konu hakkında ilettiği tespitleri yetersiz bulununca yakın çalışma arkadaşları ile birlikte kapsamlı bir çözüm önerisi çalışması başlattı. Söz konusu çalışmada Kürt sorunun çözümüne yönelik önemli tespitlere yer verilmesi beklenirken, parti tabanının buna nasıl yaklaşacağı merak konusu oldu. Söz konusu raporun ana başlıklarının faili meçhul cinayetler, sonuçsuz operasyonlar ve toplumsal mutabakatın sağlanması için sunulacak programdan oluştuğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.