Aykut Kocaman'dan bomba açıklamalar

Aykut Kocaman'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe ile futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan Aykut Kocaman, futboldan uzak olduğu dönemi ve düşüncelerini açıklıyor.

%100 Futbol'a konuşan Aykut Kocaman'ın açıklamalarından derlenenler şu şekilde; 
 
"2 ay boyunca her şeyden uzak bir hayat geçirdim. Ailemle ve bazı arkadaşlarımla zaman geçirdim. Daha sonraki dönemde de yapamadığım şeyleri yaptım. Hem kendime hem de vaki ayıramadığım arkadaşlarıma vakit ayırdım. Fenerbahçe'de görev yapmak hangi alanda olursa olsun çok yorucu bir iş çünkü. Ayrıldıktan 2. ay sonunda tamamen dinlenmiş hale geldim."
"Çok değerli teklifler de geldi. Hepsine teşekkür ediyorum. Ben çok uzun süre zihinsel olarak dinlenmeye temizlenmeye ihtiyacım vardı. Fenerbahçe'de çalıştıktan hemen sonra başka bir kulüpte çalışmak da zor olacaktı. Benim için zirve F.Bahçe'dir. Buradan da kendi irademle ayrıldıktan sonra başka bir takıma gitmek, tutarsızlık olurdu."
"HİÇ DURMADAN ÇALIŞTIM"
"Çünkü gerçekten yorulmuştum. Deyim yerindeyse dükkanı kapattım ve yeni sezonda yeniden açacağım. Yurt dışından da teklifler oldu ama hepsini nazikane bir şekilde geri çevirdim. 29 yıl boyunca hiç durmadan çalıştım ilk kez böyle bir hakkım vardı ve onu kullandım"
"Teknik direktörlük sadece şahsım adına değil tüm teknik adamların işi zor. Tabiki çok zor sürekli maç yapmak, maçlara hazırlanmak, diğer maça hazırlanmak... Genel olarak bu durum böyle. Yoğun mesai, düşünsel mesai gerektiren bir iş. Bu Beşiktaş için de Galatasaray için de böyle. "
"RUH DÜNYAMI KORUMAK İÇİN"
"Görev başındayken televizyon ya da gazetelere çok bakmıyordum çünkü bir zamandan sonra zihinsel kirlilik başlıyordu. Ama görevde değilken herşeyi takip etmeye çalışıyordum. Ben biraz ruh dünyamı korumak için izlememeye ve okumamaya gayret ettim."
"Hata yapmayan insan olmaz. Hele bizim gibi 3 günde bir maç oynayan ve hatalar oyunu futboda hata yapmamaya imkan yok. Çok hata yaptım. Bundan sonra da hata yapacağım. Ama her zaman hatalarımı düzeltmeye çalıştım ve çalışacağım da. İnsanların hatalarıyla yüzleşmemeleri ayıptır. Bu konuda mütevazı olmaya gerek yok. Rakamlarla çok fazla yaşamıyorum ama insanların aklında kalan rakamlar oluyor."
"F.BAHÇE'NİN EN BUHRANLI DÖNEMİNDE"
"Savaş yıllarını vs. bunları bir tarafa bırakırsak modern zamanda Fenerbahçe'nin en buhranlı döneminde çalıştım belki de. Fenerbahçe'nin oyuncu satmak zorunda olduğu bir dönemde çalıştık. Dışarıda olan biten olaylarla ilgili olarak sürekli durum değerlendirmesi yaptık ve bunları da oyunculara aktarabilmek için çaba gösterdik hem de saha içine baktık. Hem ben hem de ekibim için son sene Avrupa Ligi'nde yer almak bizi çok geliştirdi."
"Bugüne kadar konuşmamamın temel sebebi de buydu. Fenerbahçe'ye zarar vermek istemedim. Ağzımdan çıkacak her şeyin çevrilerek bana ve takıma doğru yansıtılmasını istemem. O yüzden zara verici pozisyonda olmak istiyorum.
"Doğru anlatamadık. Beni de belki dinlemediler ama anlatmaya da çalışmadım. Futbolculuğumdan beri vitrinde olan insanlar olduk. Böyle bir hayatımız var. Yapmam gereken işimi yapmak ve bunu anlayabilen, kavrayabilen, kör bakmayaninsanlara sunmaktı."
"ÜLKEMİZDE KOLAY OLMUYOR"
"Millet olarak neden-sonuç bağlantısını kurmadan yalşıyoruz. Son sezona gelmeden önceki süreçte Avrupa'da neler oluyor, neden bizden daha iyiler sorularını sormaya çalıştık. Koşu mesafesi iyi olan ve dayanıklı olan oyunculara yöneldik. Ama bu 1 ayda olacak iş değil. Bir şeyi artık olması gereken yere doğru taşımamız gerekiyordu. Bu ülkemizde kolay olmuyor."
"Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Munih oldu. Şu anda aynı oyunu Barcelona gibi oynamaya başladılar. Sezonun başından beri iki kenar oyuncusu vardı. Takımı taşıyan, rakibi hırpalayan iki oyuncusu vardı. Robben ve Ribery. Maçtan sonra rakamları alıyorsunuz."
"BİZİM LİGİMİZDE DÜŞÜŞLER VAR"
"11 bin, 12 bin metre koşmuşlar. Toplam koşu mesafelerinde yurt dışıyla yine makas açılmaya başladı. Özellikle bu sezon ve geçen sezon hem Şampiyonlar Ligi hem de bizim ligimizde, anlamlı düşüşler var"
"Biraz daha işin doğru taraflarına doğru eğilmezsek gelecek sezon Avrupa maçlarında bu sıkıntıları göreceğiz ve bir dönem gelecek kumarhanelerdeki 5 topun bir araya gelmesini bekleyeceğiz yine. Doğru jenerasyonu bekleyeceğiz."
"HATALARI GÖRECEĞİZ, DÜZELTECEĞİZ"
"Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki 10 yıl boyunca 7-8 sefer gruptan çıkmalıydı. Bu yapılanma sürekli yarı final, final oynar durumu değil. 10 yıl düşünüldüğü zaman Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın artık Şampiyonlar Ligi'nde hedef takımlar haline gelmesi gerekiyor. Hataları göreceğiz, düzelteceğiz. Bunu yapamazsak olmaz."
"Fenerbahçe'ye yapılanlar haksızlıktı ve ben bunun sözcülerinden biri oldum. Haklılığımız da şu günlerde ortaya çıkıyor zaten. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u kanırta kanıtta yenmek kolay değil, hepsini yendik"
"Biz herkes kadar temiziz diyorum. Şikeyle yaşayacak halimiz yok. Radar kelimesini art niyetli, kendi işlerine geldiği gibi kullananları kınıyorum. Trabzonspor'u anlayabilirim, onlar için bir dava var. Bir şeyleri anlatmaya çalışıyorlar, anlayabiliyorum ama Mehmet Ali Aydınlar'ın seçim konuşmasında böyle bir ifade kullanmasını anlayamıyorum."
"MAÇ BU MAÇ!"
"Başkanın içeride olması başlı başına bir olay. Başkan özel bir takım nedenlerden dolayı içeride değil ki, maç bu maç, oyun. Bizim başkanımızdan bahsetmiyorum, herhangi bir başkan bir örgüt kurmuş ve maç manipülasyonu yapıyor. Tabii ki yasalara uyulur. Ama sahada oynanan bir oyun var."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.