AYM Yok Sayılabilir

AYM Yok Sayılabilir

Anayasa Mahkemesi’nin, paketin bazı maddelerini iptal edip, bu maddeler dışındaki metnin referanduma sunulacağı tartışmalarına son noktayı Osman Can koydu.

Anayasa Değişikliği Paketi’ni incelemeye alan Anayasa Mahkemesi’nin, paketin bazı maddelerini iptal edip, bu maddeler dışındaki metnin referanduma sunulacağı tartışmalarına son noktayı Osman Can koydu.

Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, mahkemenin Anayasa paketinin bazı maddelerini iptal etmesinin yok hükmünde olacağını söyledi: Bu durumda hükümet paketi referanduma sunmalı

 Hukuksuzca alınan bir kararın üzerine ikinci kez hukuksuz bir karar alınamayacağını belirten Can,Taraf’a yaptığı değerlendirmede “Yüksek Mahkeme’nin Anayasa Değişikliği Paketi’ndeki bazı maddeleri iptal etmesi halinde bu kararı yok hükmünde olacaktır. Hükümet, söz konusu maddelerin iptal edilmesi halinde, bu hukuksuz kararı kale almadan, iptal edilen maddeler de dahil olmak üzere paketi bir bütün halinde referanduma sunmalıdır” dedi.

Hükümetin bu yöndeki adımının hukuki olarak herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini belirten Can, asıl hukuksuzluğun, Mahkeme’nin, Anayasa’nın kendisine çizdiği sınırların dışına çıkıp değişiklik paketini esastan incelemesi ve bazı maddeleri iptal etmesi olacağını da sözlerine ekledi. Taraf

Etiketler :