AYM 'yüksek sesli ezan' şikayetini geri çevirdi

AYM 'yüksek sesli ezan' şikayetini geri çevirdi

Terör örgütünün Şırnak’taki camilerde neden olduğu tahribat, Diyanet’in raporunda gözler önüne serildi.

Cizre’de terör yüzünden tahrip edilen 39 cami bayram öncesi ibadete açıldı. 13 cami ise ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alındı. İdil’de ise 13 cami ile 3 Kur’an kursu hasar gördü.

İKİ İLÇEDE 53 CAMİ ONARILDI
1 cami ve 1 Kuran kursu için ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verildi. Bunu dışında kalan 12 cami ve 2 Kur’an kursunun tadilatı yapıldı. İki ilçede tadilatı yapılan cami ve Kur’an kursları için 1,5 milyon TL harcandı. Cizre ve İdil'de onarılan 53 cami ibadete açıldı.

AYM "YÜKSEK SESLİ EZAN" ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Anayasa Mahkemesi (AYM), evinin çevresindeki cami ve mescitlerden sabah saatlerinde yüksek sesli ezan okunmasından rahatsız olan kişinin yaptığı bireysel başvuruyu kabul edilemez buldu. Evinin çevresindeki cami ve mescitlerden sabah saatlerinde yüksek sesli ezan okunmasından rahatsız olan kişi, bundan kaynaklanan manevi zararının giderilmesi için idareye başvurdu.

Başvurusu reddedilen kişi, bu işlemin iptali istemiyle açtığı davaların da reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Mahkemesi Birinci Bölümü, başvuruyu kabul edilemez buldu. Yüksek Mahkemenin gerekçesi daha sonra yazılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.