Aynı anda 7, bir günde 17 yangın

Aynı anda 7, bir günde 17 yangın

Dün Türkiye genelinde toplam 17 orman yangını çıktı, bunların yedisi eşzamanlı olarak başladı. İtfaiye zorlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi, Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 17 orman yangınından 14'ünün etkin ve hızlı müdahale ile kısa sürede söndürüldüğü belirtildi.

İzmit-Derince'de çıkan orman yangınına 2 amfibik uçak, 5 THK uçağı, 2 helikopter, 45 arazöz, 10 dozer, 25 teknik eleman ve 200 yangın işçisi ile müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi üzerine söndürme çalışmalarında önceliğin buralara kaydırıldığı, yangının saat 01.00'de kontrol altına alındığı kaydedildi. Açıklamada, bu yangında herhangi bir yerleşim yerinin zarar görmediği, can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yalova-Armutlu'da çıkan ve 40 kilometre süratle esen rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına da 3 helikopter, 50 arazöz, 10 dozer ve 20 teknik eleman ile 250 yangın işçisinin müdahale ettiği belirtilen açıklamada, tedbir amaçlı 2 tatil sitesinin boşaltıldığı, ancak zamanında ve etkin müdahale ile yerleşim yerleri zarar görmeden saat 01.30'da yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Balıkesir-Dursunbey'de çıkan orman yangınına da 4 helikopter, 30 arazöz, 8 dozer ve 150 yangın işçisinin müdahale ettiği, yangının saat 19.30'da kontrol altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, yangın riskine karşı vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmaları, gördükleri duman ve ateşi ücretsiz ''Alo 177'' hattına bildirmeleri istendi.

Etiketler :