Aynur Doğan'dan açıklama

Aynur Doğan'dan açıklama

Aynur Doğan: Barışa, kardeşliğe acı bir darbe..

İstanbul Caz Festivali kapsamında, dün konser veren ve Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle protesto edilen şarkıcı Aynur Doğan, ''Konserde bana minder atan anlayış, benim gözümde bu ülkenin birliğine, kardeşliğine, barışına ve demokratik olabilme çabalarına vurulmaya çalışılan acı bir darbedir'' dedi.

'SANAT BU KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEYE DEVAM EDECEKTİR'

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, böyle bir konseri dinlemeye gelen, belirli bir sosyo-kültürel seviyenin üzerinde olduğu düşünülen insanların arasında bile tepkiyle karşılaşmanın düşündürücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Dün geceki konserde bana minder atan anlayış, benim gözümde bu ülkenin birliğine, kardeşliğine, barışına ve demokratik olabilme çabalarına vurulmaya çalışılan acı bir darbedir. İspanyolca, İbranice ve benzeri dillerde şarkılar söylendiğinde kurulan empatinin, yanı başındaki dile, kardeş Kürtçe dilindeki aşk şarkılarıyla kurulamaması, bunun nefrete dönüşmesi, gerçekten üzücü. Bunun ile beraber bu nefreti ve düşmanlığı, sanatın birleştirici gücü ile yenebileceğimize olan inancım, dün gecenin sonunda çoğunluğun bana verdiği destek ile yeniden yeşerdi. Aslında çoğunluk olan bizleriz, kardeşliğimizdir ve sanat da bu kardeşliği pekiştirmeye devam edecektir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.