Ayrımcılıkla Mücadele İstişare Komisyonu Toplantısı Ankara'da Yapıldı

Ayrımcılıkla Mücadele İstişare Komisyonu Toplantısı Ankara'da Yapıldı

Ayrımcılıkla Mücadele Alanında İstişare Komisyonunun İkinci Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye İnsan hakları ve Eşitlik Kurumu (Tihek) tarafından, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu uyarınca ayrımcılık yasağıyla ilgili konularda sorunları ve çözüm önerilerini tartışma ve bu konularda bilgi ve görüş alışverişinde bulunma amacıyla teşekkül ettirilen İstişare Komisyonunun ikinci toplantısı 13 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Akademisyenler, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu program Kurum Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’ın açış konuşmalarıyla başladı.

Toplantının ilk oturumunda, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantının çıktıları değerlendirildi ve mobbing ile mücadele, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Öğleden sonraki ikinci oturum ise engellilik temelinde ayrımcılıkla mücadele alanındaki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişi ile devam etti. Başkan Prof. Dr. Muharrem Kılıç kapanış konuşmasının ardından Engelliler Haftası münasebetiyle engelli konuklarına çiçek takdiminde bulundu.

1652453888-001.jpeg1652453889-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.