Ayrıntılarıyla Ahmet Kaya'ya linç görüntüleri

Ayrıntılarıyla Ahmet Kaya'ya linç görüntüleri

Ahmet Kaya'ya linç görüntüleri Cüneyt Özdemir'in 5N1K programında yayınlandı. O görüntülerde bakın kimler var

Emrah İriç'in haberi

Ahmet Kaya'ya linç görüntüleri Cüneyt Özdemir'in 5N1K programında yayınlandı.

'Yanımda olsa ben onu korurdum... Kimse benim arkadaşıma, çatal bıçak fırlatamaz...' diyen Kadir İnanır da oradaydı.

Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül gecesinde yaşananlar hafızalardan silinmiş değil.

KADİR İNANIR'LA KAYA SARMAŞ DOLAŞ ORADA!

Daha önce yayınlanmayan görüntüler 5N1K'da ilk kez ayrıntıları ile yayınlandı. Görüntülerde Kaya'nın bir konuşma yaparak 'Önümüzdeki kasette Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı yapıyorum. Kürtçe bir de klip çekiyorum. Yayınlayacak yürekli insanlar var biliyorum.' dediği görülüyor. Aynı görüntülerde Kadir İnanır ön saflarda bir masada oturuyor. Hatta Kaya yanına kadar gidiyor ve İnanır'a sarılıyor. Kadir İnanır daha önce verdiği bir söyleşide 'Yanımda olsa ben onu korurdum... Kimse benim arkadaşıma, çatal bıçak fırlatamaz...' demişti.

HÜRRİYET KAYA İÇİN 'VAY ŞEREFSİZ' MANŞETİ ATTI

Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Taraf Gazetesi yazarı Rasım Ozan Kütahyalı o dönemde yaşananlara adeta isyan etti.

Hürriyet'in 'Vay Şerefsiz' manşetini hatırlatan Kütahyalı, 'O gün bunu atan gazetenin patronunun kanalında bunları konuşuyoruz. Bu da işin güzel yanı. Türkiye'deki değişimin bir göstegesi' dedi.

Görüntülerin ilerleyen dakikalarda çatalların bıçakların atıldığı anlar vardı. Olaylar öncesi Kaya 'Türk Kürt kardeştir. Bu yıllarca da böyle kalacaktır. Ancak bu millet bu ülke Kürt realitesini kabul etmek zorundadır' açıklaması yapar ancak provokatörler boş durmaz. Kameralar önünde çatallar bıçaklar havada uçar. Servis asansöründen kaçırılır Kaya. Görüntülerde Kaya'ya Mehmet Aslantuğ'un sahip çıktığı görülüyor.

AHMET KAYA'YA SİSTEMATİK SALDIRI

Öte yandan Kütahyalı bir ayrıntıya dikkat çekiyor. bu sistematik bir şekilde sürdürüldü. Olay o gece orada bırakılmadı. Bir çok yazar köşesinden ağza alınmayacak hakaretlerle olayın boyutunu büyüttü. Adamı yurt dışına kaçmak zorunda bıraktılar.

ESKİDEN OLSA ADAMIN KAFASINA SIKARLARDI

O gece olayların olduğu gece Ahmet Kaya'ya ödülü vermesi için sahneye davet edilen Gazeteci Uğur Güneri, telefonla yayına bağlandı. O geceyi anlatan Güneri, kendisinin sıf Kaya'ya ödül verdiği için DGM'de yargılanmak istendiğini açıkladı. Eskiden bu konuların konuşulmasının mümkün olmadığını belirten Güneri'nin bu sözüne Kütahyalı 'Eskiden bu konular konuşulsa adamın kafasına sıkarlardı.' sözleri ile destek verdi.

Moralhaber.net

Etiketler :