Aysel Tuğluk'tan korkutan açıklama

Aysel Tuğluk'tan korkutan açıklama

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'tan korkutan açıklama....

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün güzel şeyler olacağını söylediğini ancak şu ana kadar olmadığını belirterek, “Şimdi yine keskin bir dönemeçteyiz. Dilim varmıyor söylemeye ama ‘kötü şeyler olacak’ ifadesini bir his olarak dillendirmek durumundayım.” dedi.

"Kürtler hükmünü vermiştir, çözüm AKP’ye rağmen gelişecektir. Kürtlerin bu anlamda sabrı da bitmiştir, tahammüle de. Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisinin kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Ancak bir statü kazanılacak ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır" dedi.
    
DTK’nın olağanüstü toplantısı Diyarbakır’da yapıldı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları, BDP, milletvekilleri, belediye başkanları, DTK üyeleri ile meclis üyelerinin yanı sıra Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da katıldı.
   
 Toplantının basına açık olan bölümünde konuşan DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, barışa ramak kaldığı dönemlerde birilerinin kanayan yaraya dokunduğunu ve kan akıttığını savundu.
    
"YSK denilen ideolojik bir kurumun, 'saçma sapan' kararlar alarak demokratik temsiliyetin önüne geçmeye çalıştığını" öne süren Tuğluk, kısa süre sonra her şeyin sil baştan olduğunu kaydetti.
    
Tuğluk, “Üzülerek belirtmeliyim ki, bu ülke sürekli kendi cehennemini kendi elleriyle oluşturup duruyor. Bu halklarımızın derin talihsizliğidir. Demokratik anayasal süreçte diyalog ve müzakere yöntemiyle bu sorun adil ve onurlu bir şekilde çözülebilirdi.” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.