Aysever'den Yılmaz Özdil'e: Kovulacak mısın?

Aysever'den Yılmaz Özdil'e: Kovulacak mısın?

Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına katılan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil "Hürriyet'ten kovulacak mısın?"sorusuna canlı yayında cevap verdi.

CNNTürk'te yayınlanan 'Aykırı Sorular'ın dün akşamki konuğu Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'di. Köşesindeki yazılarıyla ve iddialı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Özdil, sunucu Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Kendisine gazetesinden kovulup kovulmayacağının sorulmasından rahatsız olduğunu dile getiren Özdil, şöyle konuştu:
GAZETE İSTEDİ DİYE KOYDUM

Enver Aysever: Bu arada kızınızı ziyarete gitmek için yola çıktığınızda bile 'Hayır kovulmadım, döneceğim. Editöryal olarak doğru dürüst haberlere inanın' notunu koymak zorunda kaldınız.

Yılmaz Özdil: Ben öyle bir not koymak zorunda değilim. Böyle bir çabam da yok. Sadece doğrusunu istersen gazetem benden istedi. Ben de onun için koydum.

Enver Aysever: Gazetenin bunu istemesi mecburi değil mi? Algı sorunu oluyor.

KENDİ GAZETEM RÖPORTAJ YAPIYOR VE SORUYOR

Yılmaz Özdil: E yani. Tabi. Mesela kendi gazetem benimle ropörtaj yapıyor. 'Kovulacak mısınız?' diye soruyor. Bana! Bana ne soruyorsun kardeşim? Patronumuz ortak. Git patrona sor.Yani böyle saçma bir ruh hali var.Sizin tanıtımda da var dı değil mi öyle? 'Yılmaz Özdil kovulacak mı?' falan...Baba, aynı yerde çalışıyoruz.

Enver Aysever: Hayır hayır, kovulacak mı demedik. Sendrom oluyor mu diye numaradan...

PATRONUN TELEFONUNU VEREYİM ONA SOR

Yılmaz Özdil: Ha yani... Patronun telefonunu vereyim, sor abi.

Enver Aysever: En çok sorulan soru bu oluyor da...Gazetecilerin işsiz kalmasından dolayı.

Yılmaz Özdil: Namuslu insanların iftiralarla, sahte cd'lerle, Türkiye'nin pırıl pırıl subaylarının, gazetecilerinin, profesörlerinin hapse atıldığı, hayatların kaydırıldığı bir dönemde... Yani işinden atılmış gazeteci filan... Bunları bu kadar tiyatro haline getirmemek lazım. Bir de eskiden bir iki tane gazete vardı.Belki mahkümiyet vardı TRT döneminde falan... Başka yerde çalışamayız falan...Şimdi 50 tane gazete var. Bu olmazsa gider başka yerde çalışırsın.Ne var yani? Bunu fazla abartmamalı.

İŞİNİ İYİ YAPAN AÇIKTA KALMAZ

Enver Aysever: Kimse işsiz kalmaz diyorsunuz

Yılmaz Özdil: İşini iyi yapan arkadaşların hiç biri açıkta kalmaz. Ben söylüyorum, Bekir Coşkun peçeteye yazsa hepsinden fazla okunur. Yani Uğur Dündar'ı ekrana çıkarmıyorsun da ne oluyor? Uğur Abi orada tabanca gibi durmaya devam ediyor. Durmaya da devam edecek. Dolayısıyla bu tür tırışkadan gazeteciler asıl sunidir ve hepsi geçicidir. Türkiye'nin önü her zamankinden açıktır.AKP yokuş aşağı!

 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.