Aytaç Durak görevden alındı

Aytaç Durak görevden alındı

Adana'da bazı yerel gazete ve internet sitelerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınacağı yönünde haberler çıkmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediyede inceleme yaptığı, yapılan incelemelerde 'arsa' konularında haksız kazanç sağlandığının tespit edildiği iddiasını yazan yerel gazete ve internet sitelerine MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bazı yayın organlarında partimizden seçilen Aytaç Durak, hakkında 'Görevden alınırsa yerine gelecek isimler' şeklinde değerlendirmelere sıkça rastlanmaktadır. Adeta bu konuda kamuoyu oluşturulmaya çalışılması organize olduğu görüntüsü dikkatleri çekmektedir. 29 Mart gecesi seçimlerin siyasal durumlarına bakarak 'Acaba sineğin kanadından yağ çıkarabilir miyiz?" diyerek düşünüp bunu beceremeyenler sonuçları hazmedememe ve meseleyi kişiselleştirme gibi bir psikolojik ruh haline girmiş görünmektedir." dedi.

Seyhan Otel'de konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Çalık Grubu tarafından Adana'ya kurulması planlanan rafinerinin MHP İl Genel Meclisi üyelerinin ret oyu vermesi konusuna da değindi. Erdoğan, "Adana'ya yapılacak yatırıma MHP İl Genel Meclisi üyelerimiz ret oyu vermiştir. Bu mesele yatırım meselesidir. Adana'ya ciddi katkıları olacaktır. Son teknolojiyle kurulacak rafineri kentin istihdamına katkı sağlayacaktır. Bunu bizler biliyoruz Maalesef kurulacak rafineri konusunda meclis üyelerimize gerekli bilgilendirilmeler yapılmamıştır. MHP üyeleri beynen ve vicdanen tatmin olduktan sonra doğru kararı verir. Hem eksik evrak hem de gerekli bilgilendirmeler yapılamadığı için bu yatırım meclisten geçmemiştir. Meclis üyelerimizin Adana'ya ihanetle suçlanması da yanlıştır." değerlendirmesinde bulundu.

ELİ KANA BULAŞANLARLA PAZARLIK YAPILMASIN

Terörün bitmesini kendilerinin de istediğini anlatan Erdoğan, ancak eli kana bulaşanlarla pazarlık yapılmasını istemediklerini hatırlattı. Erdoğan, "Terörün bitmesini biz de arzuluyoruz. Analar ağlamasın. Doğu ekonomik anlamda kalkınsın ancak kan akıtanlarla pazarlık edilmesin. Yarın, 'kan akıtanlarla pazarlık edenler farklı taleplerle karşılaştığında ne yapacak?" diye sordu.

Her ay yapılması planlanan basın toplantısında hükümetin açılımın adını bile koyamadığını vurgulayan Erdoğan, "Kürt açılımı', 'demokratik açılım' ve 'milli birlik projesi' gibi söylemlerle yapılmak istenilenin adı bile konulamadı. Şimdilik belde ve köy isim değişikliklerinin yanı sıra etnik anlamda ayrışmayı amaçlayan açılımların sonu belli değil. Bu sürece vatandaşlar psikolojik olarak hazırlanıyor. Türkiye ve bölgesinde birleşik bir Kürt devleti kurma hayalini hepimiz biliyoruz. MHP bu milletin sinir ucudur. Biz, "Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı ayrıştırmak kimin harcı' afişlerini aylar öncesinden astırarak vatandaşlarımızı bilgilendirdik." diye konuştu.

Son dönemde hükümetin yapmayı planladığı açılımlarda geri adımların atıldığına dikkat çeken Erdoğan, Meclis'teki gizli oturumun açık otunum haline dönüştürülmesi ve AK Parti kanadından yapılan beyanatlarda şimdiye kadar yapılan yanlıştan geri dönüleceği sinyalini aldıklarını kaydetti.

Etiketler :