Aytaç Durak'a canlıda şok suçlama

Aytaç Durak'a canlıda şok suçlama

Durak'ın 23 yıllık yol arkadaşı canlıda öyle bir iddia ortaya attı ki dudak ısırttı. Eğer doğruysa Durak askerlikte yapmamış!

 

Adana'daki rüşvet iddiaları 23 yıllık iki yol arkadaşını karşı karşıya getirdi. Başkan Aytaç Durak'ın yolsuzlukla suçladığı MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Tuncel Teke Tek'e telefonla bağlandı. Tuncel, Durak'ı rüşvetle suçlarken, "onu hapse attıracağım" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve MHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncem, Teke Tek'te karşı karşıya geldi. Canlı yayında savcılıkça telefonla arandığını ve Durak hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Tuncel, "Son olayların ardından elime birçok belge ulaştı ve birçok ihbarda bulunuldu. Bu bilgi ve belgeleri de savcılığa ileteceğim. Durak'ı hapse attırana kadar bunları açıklayacağım" dedi.

İşte Tuncel'in canlı yayında o ilginç sözleri;

"MHP İLE İÇLİ DIŞLI OLDU, KUYUMU KAZDI"

Ben 80 yılına kadar Türkiye'de en uzun Ülkü Ocağı başkanlığı yapmış biriyim. 80 yılında ANAP’a geçtim. Aytaç Durak’la orada yollarımız kesişti. Sonra AK Parti’ye geçerken benden rica etti, ısrar etti. Ondan sonra da, kendisi her dönemde bir siyasi partiye gitmeyi alışkanlık haline getirmiş, MHP'ye gelince ben de kendisiyle beraber hareket ettim. Sayın Başkan MHP ile içli dışlı olunca başladı benim kuyumu kazmaya... Bu dönemde artık başkan vesayete muhtaç haline geldi. Belediyeyi uzaktan kumandayla idare etmeye başladı.

"MAHKEMEYE ÇOK SIK UĞRAR"

Geçmiş dönemde Aytaç Bey’in Süleyman Demirel Bulvarındaki arsasından dolayı 54 meclis üyesi 2 bürokrat yargılanmaya başladık. Ben hayatım boyunca bir trafik kazası hariç adliyeye gitmedim. Kendisi de adliyeden çıkmaz. Bu arsadan dolayı yargılanmaya başlayınca, ben dedim ki, ‘Başkan burada bir hata yapmış bunu eski haline getirelim yargılanmaktan kurtulalım. Başkan bu işleri çok iyi bilir…

40 TRİLYONLUK MUHTEŞEM ARSA

Bu işten dolayı bu arsa ticaret alanı olunca oğlu çeşitli kuruluşlarla pazarlık yapıyor. 40 trilyona kadar çıkıyor. Başkanın bu arsa gibi pek çok arsası var. (Neden bugüne dek bunları açıklamadığı sorusuna) Sebep olsa açıklarım. O 20 yıllık başkansa ben de 21 yıllık meclis üyesiyim. Müfettişleri bana gelip sormazsa ben kendi kendime suç duyurusunda mı bulunayım.

VERGİ KAÇIRDIĞI İDDİASI

Meclise kendi arsasını getirip başkanlık yapması suçtur. Okul yeri yaptırma vaadiyle Meclise getirip kendi başkanlık yapıp komisyona gönderdikten bir gün sonra arsayı başkasına satıyor. ‘30 trilyona sattım’ dedi. Ben tapudan baktım, 18 lira göstermiş. Koskoca 73 yaşında, yıllardır başkanlık yapan insan... 30’dan gösterse vergisini tam ödese olmaz mıydı? Aytaç Durak Adana’da bir imparatorluk kurmuş. Karşısına birisin çıkması mümkün değil. Burada da açık açık vergi kaçırdığını medya huzurunda söyledi.

Bu arsa kendi sattığı arsa. ‘Lütfen sen çekil ben oylatayım’ dedim. Doğru dürüst oylanamadı. Burada reddedilince başkan yoldan çıktı.

Etiketler :