'Az oksijen, fazla azot soluyorlar'

'Az oksijen, fazla azot soluyorlar'

Ünlü işadamı İshak Alaton, TRT Haber'e TÜSİAD'ın 28 Şubat dönemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

2002'ye kadar burjuvaziye nasıl hareket etmesi gerektiğini söyleyen güç olduğunu ifade eden Alaton, programı sunan Rıdvan Memi'nin "Askeri vesayeti mi kastediyorsunuz?" sorusuna, "Evet evet. Ama yalnız askeri değil bakın. Sivil bürokrasi hatta ve hatta yargı da bunun içinde. Yani amorf bir kudret var Ankara'da" karşılığını verdi.

Alaton, sonradan Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt'ın 1998'de kendisini davet ettiğini ve TESEV'in (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) yönetimine bir asker sokulmasını istediğini de açıkladı.

Çiller'in iki danışmanı Hüseyin Kocabıyık ile Şükrü Karaca'nın "28 Şubat'ta TÜSİAD'daki bir takım isimler, ağır toplar, bu sürecin sadece izleyicisi ve sessiz kalarak onaylayıcısı değil aktif katılımla oluşturanlarıydı" açıklamalarının hatırlatılması üzerine Alaton, "Büyük ihtimal!" cevabını verdi. 28 Şubat'ta Genelkurmay brifinglerine çağrıldığını ifade eden Alaton gitmediği için eleştirilere maruz kaldığını söyledi.

OKSİJENLERİ AZ

Alaton, TÜSİAD'ın ağır toplarının nasıl bir anlayış içinde olduğunu anlatırken ilginç bir de benzetme yaptı: "Yani hem dünde yaşıyorlar hem toplumdan kopmuş yaşıyorlar, kendi dünyalarında yaşıyorlar, bir fildişi kulede yaşıyorlar. Hatta ve hatta havalarındaki oksijen bile farklı. Bizde yüzde 21 oksijen, yüzde 79 azot varken orada sanki daha az oksijen daha fazla azot var. Daha yavaş düşünce tarzları var gibi geliyor bana. Başka bir izahı yok."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.