Azerbaycan'da ezan sesi kesildi

Azerbaycan'da ezan sesi kesildi

Halkın tepkisi üzerine geri çekilen "Mescitlerden hoparlörle ezan okuma yasağı" geri geldi.

Azerbaycan'da 2007 yılında uygulanmaya çalışılan ancak halkın tepkisi üzerine geri çekilen "Mescitlerden hoparlörle ezan okuma yasağı" geri geldi.

POLİSLER MİKROFON VE SES TESİSATLARINI SÖKTÜLER
Başkent Bakü'de son gürlerde bazı büyük mescitlerin din görevlilerinin polis ve devlet görevlileri tarafından "hoparlör seslerinin kısılması için" uyarılmasından sonra, ülkenin ikinci büyük şehri Gence'deki en büyük camii Şah Abbas'ın mikrofon ve hoparlör tesisatları polis tarafından söküldü.

VATANDAŞLAR PROTESTO ETTİ
Gence'de ezan sesinin hoparlörle verilmesi yasağına tepki gösteren Azeri vatandaşları bugün caminin bahçesinde toplanarak kararı protesto etti. Gence Polis Müdürü Rasim Musayev ise hastane yakınında bulunan caminin ses tesisatlarını devreden çıkarmak için emir aldıklarını belirtti.

TÜRK CAMİİ HALEN İBADETE KAPALI
Dini Kurumlarla ilgili Devlet Komitesi'nin temsilcisi Firdevsi Kerimov da yasakla ilgili olarak bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Türkiye Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehitler Hıyabanı yanında yaptırılan Türk Camii ise halen ibadete kapalı bulunuyor. Bakü'deki Türk cemaatin ibadet ettiği cami, geçen yıl hiç bir gerekçe gösterilmeden devlet görevlileri tarafından kapatılmıştı.

Etiketler :