Azeri Caferi Halk AK Parti'den Vekil Bekliyor

Azeri Caferi Halk AK Parti'den Vekil Bekliyor

23. Mecliste hiçbir Azeri Caferi vekil yok. İstanbul'da yüzbinlerce nüfusa sahip olan Azeri Caferilerin bu yıl AK Parti'den ciddi bir beklentisi var.

Sayın  Hasan Özcan Korhan bize özet olarak kendinizden ve siyasi geçmişinizde biraz bahseder misiniz?

1969 Taşlıçay doğumlu olup aslen Iğdır’lıyım. Orta ve lise eğitimimi İstanbul’da yaparak lisans eğitimimi İşletme Fakültesinde tamamladım. Kendime ait işletmemde triko tekstil işiyle iştigal ediyorum. 30 yıldan beri İstanbul Bağcılar’da ikamet etmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Siyasi hayatıma Fazilet partisi ve AK Parti Bağcılar ilçe teşkilatı kurucu yönetiminde görev alarak başladım.  2004 ve 2009 da yapılan yerel seçimlerde Bağcılar Belediyesi meclis üyeliği, İstanbul Büyük Şehir Belediye meclis üyeliği ve Marmara belediyeler birliği meclis üyeliğinde görev yaptım.

Kendi toplumumda çeşitli dernek ve yönetimlerde bulundum, spor kulübü derneğinde 3 dönem  başkanlık yaptım. Devam etmekte olan ve 2005 yılında kurulan Caferider dernek yönetiminde başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim.

Özcan Bey siz Azeri Caferi kimliği ile öne çıkan bir siyasetçisiniz. Siyasi geçmişinizde bu kimliğinizin bir rolü oldu mu?

Yerel yönetim ve örgütlenmede partimin görüşü şuna dayalı olmuştur. Bölgenin demografik yapısı, temsil kabiliyeti gibi özellikler göz önünde tutularak bir yapılanmaya gidilmelidir. Ben de Iğdır’lı Azeri ve Caferi inancına sahip birisi olarak toplumumu ve insanlarımızı temsilen gerek parti ilçe yönetimlerinde gerekse Belediye Meclis üyeliğinde görevler aldım. İnanç kimliğimizi vurgularken bunu etnik kimliğe dayalı bir siyaset anlayışı olarak görülmesi yanlış olur. Bunun her görüş ve düşüncenin temsili anlayışı gereği olduğunu belirtmek gerekir.

Özcan Bey çok genç yaşlardan itibaren siyasettesiniz. Halen de çok genç ve dinamik bir kişilik sergiliyorsunuz. Partinizin genç siyasetçilere yaklaşımı nedir?

Ak Parti gençlere önem vermektedir. Ahlak bilgi ve irfanla dolu bir gençlik günümüz ve yarınlarımızın güvencesi olarak görülmektedir. Siyasi teşkilatlanmaların her kademesinde ve seçimlerde gençlere ciddi oranda yer verilmektedir. Bu durum özellikle Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur. Gerek yerel yönetim seçimlerinde gerekse parlamentoda genç arkadaşlarımızın en çok yer aldığı Parti AK Partidir. Zaten 12 Haziran genel seçimleri için yapılan aday adayı başvurularında genç adayların çokluğu görülmektedir. Eminim seçilecek milletvekilleri arasında yine bunu en güzel örnekleriyle göreceğiz.

Şimdi genç bir aday adayı olarak AK Partideki uzun geçmişinizi de göz önünde bulundurduğumuzda kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Kendimi birçok  yönden şanslı görüyorum. Partim içerisinde tabandan gelmem, yerel yönetimlere seçilip görevler yaparak bilgi ve tecrübemin gelişmesi, genç bir insan oluşum, yine toplumun  bir kesiminin temsilcisi konumunda oluşum, beni ön plana çıkaran özelliklerdir.

Bir kesimin temsili derken maksadınız nedir?

Türkiye’de 2 milyonu aşkın Iğdırlı ve Caferi bir nüfus vardır. Bu nüfusun yoğun olarak bulunduğu yer İstanbul 3. bölgedir. Dolayısıyla bu bölgeden bir temsilcimizin partim tarafından gösterileceğine inancım tamdır. Özellikle bu dönem halkımızın bu konuda beklentileri üst düzeydedir. Milli ve manevi duygularının yüksek olduğu hemşerilerimin AK Partide temsil edilmesi  gerektiğine inanıyorum. Ak Parti milli ve manevi değerleri önceleyen, insan özgürlüğünü benimseyen demokrasi hukuk ve adalet prensiplerini savunan bir partidir. Ak Parti 73 milyon nüfusu kucaklayan ülkenin bölünmez bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan bir partidir.

Özcan Bey aday adaylığınızı ilan ettiğinizde çevrenizden ve halkınızdan aldığınız tepki ne oldu?

Toplumdaki kanaat önderlerinden yakın çevredeki hemşerilerimden çok güzel ve olumlu destek aldım teşvik gördüm. Uzakta olanların da telefonla arayıp destek verdiklerine şahit olmaktayım. Halkın büyük bir çoğunluğunun desteklediği ve gönül verdiği AK Partiden aday adayı olmam mutluluk ve sevinçle karşılandı. Bu ilgi sadece benim şahsıma özgü bir şey değil tabi. İçimizden başka bir hemşerimiz de aday adayı olsa aynı ilgi ve sevgiyle karşılanabilirdi.

Peki Azeri halk şu anki durumda yeterince AK Partide temsil edilmiyor mu?

23. dönem millet meclisinde toplumumuzu temsilen bir kişinin olmadığını söylüyoruz. Bu eksikliği halkımız yoğun bir şekilde hissetmekte ve üzülmektedir. Bu durum her ortamda dile getirilmektedir. En son Sn Başbakanımızın katıldığı Aşura törenlerinde bu istek ve temenni açıkça dile getirildi.  Önümüzdeki seçimler için bu konuyla ilgili umutlu ve olumlu kanaatler edindik.

sonhaberler.com

Genel olarak İstanbul ve özelde 3. bölge seçim sonuçları konusunda bir öngörünüz var mı?

Ben genel olarak İstanbul’da partimizin oy oranının artacağı kanaatindeyim. 3. Bölgeye gelince, bu bölge Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrılı hemşerilerimin yoğun olarak yaşadığı bir bölgedir. Dolayısıyla AK Partiden bir adayımızın olması halinde, 150 bin civarında olan bu seçmenlerimizin, partimizin oylarına ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum.  

Etiketler :