Azınlık Hükümeti değil Erken Seçim Hükümeti

Azınlık Hükümeti değil Erken Seçim Hükümeti

Türkiye'yi Kasım'da Seçime Götürecek Hükümetin Adı Ne Olsun?

Sosyal Medya diliyle 'An İtibarıyla' İktidara yakındaş medyada 'Kasım'da Erken Seçim Var' ve 'MHP Destekli Azınlık Hükümeti' manşet ve yorumları ön plana çıktı,  'Olursa AK Parti-CHP, olmazsa erken seçim' ruletinde ibre erken seçimden yana güç kazandı.

Son seçimden % 40,66 oy oranıyla çıkan ve halen TBMM'deki 258 milletvekili sayısıyla birinci parti olan AK Parti'nin kuracağı bir erken seçim hükümetine, 'Azınlık Hükümeti' demek doğru olur mu? Elbette ki olmaz. Siyasi literatür kurulacak olan hükümete, 'Azınlık Hükümeti' dese de Türkiye'yi erken seçime görüterecek hükümete, 'Erken Seçim Hükümeti' demek daha doğru olacaktır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 'erken seçim' tabiri yerine 'tekrar seçim' tabirini kullanma isteği medyada karşılığını bulmasa da, 'Azınlık Hükümeti' tabiri yerine 'Erken Seçim Hükümeti' tabirinin arkasında duracağını tahmin etmek zor olmasa gerek. 

Türkiye'yi Kasım 2015'te seçime götürecek hükümetin adı 'Azınlık Hükümeti' değil, 'Erken Seçim Hükümeti'dir. 'Azınlık Hükümeti' demek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın, dolayısıyla Ak Partinin 13 yıllık başarısına gölge düşürmek demektir. 

Yiğidi öldür, hakkını yeme....

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.