Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, deprem bölgesindeki yardımlarını sürdürüyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, deprem bölgesindeki yardımlarını sürdürüyor

Vakıf, Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep'te kurulan aşevlerinde bugüne kadar 922 bin öğün yemek ve 1 milyon 67 bin ekmek dağıttı

İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde afetzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, çalışmalarına birçok alanda devam ediyor.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 6 farklı ilde kurulan lojistik merkezleriyle yardım faaliyetleri koordine ediliyor.

Vakıf Genel Merkezinde oluşturulan "kriz masası" yönetiminde, yüzlerce gönüllü, başta sıcak yemek ve barınma olmak üzere sağlık hizmeti ve psikososyal destek vermeyi sürdürüyor.

Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep'te kurulan aşevlerinde bugüne kadar 922 bin öğün yemek ve 1 milyon 67 bin ekmek dağıtıldı.

Afetin yaşandığı bölgelere 72 tır gıda, 35 tır muhtelif malzeme, 33 tır su,19 tır giysi, 20 tır kömür, 22 tır battaniye, 19 tır hijyen malzemesi, 14 tır odun, 15 tır soba, 10 tır un, 3 tır halı, 2 bin 500 yatak, 2 bin tüp, 2 bin 410 elektrikli ısıtıcı, 1003 gazlı ocak, 542 çadır, 1260 uyku tulumu, 70 koli ilaç, 33 konteyner, 20 su deposu, 22 seyyar tuvalet, 3 bin kişilik market yardım kartı ve 3 endüstriyel fırın ulaştırıldı.

- Konteyner yerleşim merkezleri kurulacak

Vakıf ayrıca 6 farklı bölgede depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner seferberliği başlattı.

Bu kampanyayı 4 farklı dilde yaptığı uluslararası çağrılarla destekleyen vakıf, resmi kurumlarla işbirliği içerisinde yurt içi ve dışı yardımları organize ederek konteynerleri temin ediyor.

Geçici barınma alanlarına kurulacak konteyner kentlere destek veren vakıf, ramazanda da bölgede birçok iftar çadırı açmayı planlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.