Aziz Yıldırım canlı yayında konuştu

Aziz Yıldırım canlı yayında konuştu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da Futbol Aktüel adlı programda Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını cevapladı.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:


ALEX KRİZİ

Fenerbahçe'nin Yönetim Kurulu vardır. Fenerbahçe sadece futbol kulübü değildir. Artık bunu kabul etmeleri lazım. Alex 4 yıl 5 yıl önce yuhalandı. Ben o gün "Alex, tamam git kardeşim" deseydim bugün Alex sorunu olur muydu? Büyük yıldızların belli süreçlerden sonra kendilerinde egolar öne çıkar. Alex Fenerbahçe'nin değeridir. Bir dosta attığı tweet kamuoyuna yansıtılırsa her gün kavga çıkar. Alex'in kızgın olması üzgün olması normaldir. Ben de kızıyorum. böyle düşünce tarzı olamaz. Aykut Kocaman bu takımın patronudur. 2 yıldır da başarılıdır. Aykut Kocaman'ın istekleri doğrultusunda bir yola giriyoruz ama buna izin vermiyorlar. Bu büyük bir olay değil. Hocasıyla oturup konuşuyorsa sorun yoktur. 1 maç oynamadı diye bunlarıkavga haline getirmek yakışmıyor. Alex diye bir problemimiz yok. Alex kalabilir de kalmayabilir de.

Bazıları Alex'le oynamalı diyor. Mesela Oğuz. Ortega'yı sen oynatmadın kardeşim. Bir tanesi daha aynı şeyi söyledi. Cemil Turan'ı kadro dışı bıraktın sen. O oyuncular gece E-5'te koşup antrenman yapıyorlardı. Alex, iyi bir oyuncu, kaptanımız. Alex efsane değil.

"ALEX'E GEREKENLERİ ANLATTIM"

İnsanlar üzgün anında birçok şeyi yazarlar. Siz de bana yazabilirsiniz bir derdinizi. Ben de onu başkasına verip yazın demem. Ben Alex'le konuştum ve gerekeni anlattım. Aykut, "Bazen seni kullanmayabilirim, sen takıma ağabeylik yapacaksın" diyor. Adamları tartışmanın içine sokmanın anlamı yok.

Ben sadece 3 yıl önce 3 yıl şampiyon olacağız dedim. İlk yıl Trabzon maçıyla kaybettik. 2. sene şampiyon olduk. 3. sene tüm Türkiye'yi domine edecek bir kadro kurmuşken başımıza olaylar geldi, dağıldık. Ama Kocaman ve camia 29 yıl alamadığı kupayı aldı. Ligdede 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı. Bunlar benim için 3 yıl başarıdır. Avrupa hedefi koyarsam yapamazsan daşga geçeceksin. 3 yıl şampiyonluk sözü bir hedeftir.

"HAGİ TÜRKİYE'YE BİTTİ DİYE GELDİ"

Bizi vizyonları yok diye tenkit ediyorlar. şampiyonlar ligi'nden elenebilirsin. Elenmeyeceksin diye kural mı var. Stoch o golü atsa olacaktı. Carlos'u almak için 2 sene uğraştık. Sen getirmek istiyorsun 50 kanaldan telefon geliyor kötülemek için. Ali Yıldırım, direkt kendisi devreye girince işi çözdü. Türkiye'de Aziz Yıldırım yokken hangi oyuncu buraya geiliyordu. Hagi de artık bitmiş diye geldi. Milli takıma çağırılmayan sadece Alex ve Cristian var.

"AVCI-İNAN OLAYINI BU KADAR BÜYÜTMENİN NE ANLAMI VARDI"

2000 yılından beri Avrupa'da en başarılı Türk takımı Fenerbahçe'dir. Neden başarılı olamıyoruz demeliyiz. Hep beraber bunun nedenini bulmalıyız. Abdullah Avcı ile Selçuk'un kavgasını bu kadar büyütmenin ne anlamı var. Bunlar Türk sporuna katkı değildir. Sabah akşam kavga ediyoruz. İçerde bir maç kaybetsek "Abdullah Avcı istifa" diyecekler. Selçuk bu takımda oynamalıydı dense tamam ama bu konu uzatılınca olmuyor.

Biz şikeden dinlenmedik, çünkü dinlendiğimiz tarihte şike suç değildi. Biz silahlı örgütten dinlendik.

Siz 25 milyonluk camianın başkanını eğer devlet olarak elinizde hiç bilgi, belge yokken, silahlı bir örgütten dinliyorsanız, ben bunun yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü devlet hepsini biliyordu. Beni neden silahlı örgütten dinleme kararı aldılar. Ve bu kararı almadan, kimler silahlı örgütten dinleniyordu.

OLGUN PEKER SUÇSUZDUR

Olgun Peker de suçsuzdur, çünkü Giresun'da olan bir davadan dinlenmezken, sonradan davaya dahil edildi. Sırf Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını dinlemek için onu da davaya dahil ettiler.

Devletin kurumlarındaki bazı kişiler tarafından medyadaki kişilere bilgi verilerek bir kimlik yaratıldı. Aziz Yıldırım ve bu şahıslarla ilgili "sanki bunlarda silahlar varmış gibi" bir olgu yaratıldı. Beni kimse kaçıramazdı, ben bir yere gitmezdim. Ben buradayım.

2 Temmuz'da Şekip Mosturoğlu bir şeyler anlattı, duymuş. Geldi bana anlattı. Zamanı gelince anlatacağım, bizi alanlar çok üzülürler.

Sonuçta biz bu davadan dinlendik. Sonradan davaya şike girdi.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDERİM

Başbakan'a teşekkür ediyorum kanunun değişmesi için ekiplerine çalışmalar yaptırdı. Ve kanun Başbakan'ın çalışmalarının sayesinde şimdiki haline geldi.

Cebir ve şiddet bulamadıkları için "ileride cebir ve şiddette bulunabilir" dediler. Mahkemeyi bu mantığa oturttular.

Diyorlar ki İbrahim Akın'a 100 bin euro vermişim. Bu para, benim hesaplarımı didik didik yapmalarına rağmen benim hesabımdan çıkışı bulunamadı. Kulübün hesapları da incelenmesine rağmen aleyhimize herhangi bir şey bulunmadı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.