Aziz Yıldırım için 132 yıl istendi

Aziz Yıldırım için 132 yıl istendi

Futbolda şike iddianamesi mahkemeye gönderildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında 132 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmakla suçlanan 5 aylık bekleyiş sona erdi.

Tamamlanan futbolda şike iddianamesinde çarpıcı suçlamalar yer aldı.

401 sayfalık iddianamede 93 şüpheli bulunuyor. Bir numaralı şüpheli Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker. Peker, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. Ayrıca Peker'in başında olduğu örgüte yardım etmek suçlamasıyla 13 isim iddianamede şüpheli olarak yer alıyor.

İddianamede 2 numaralı şüpheli olarak yer alan Aziz Yıldırım hakkında ise ''Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak ve yönetmek'' suçlaması yer alıyor. Aziz Yıldırım hakkında 132 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Şike yasasının yürürlüğe girmesinden önce 6 kez nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanan Aziz Yıldırım'ın, yasadan sonra 4 kez şike anlaşması yaptığı ve 3 kez de teşvik primi verdiği iddia ediliyor.19 şüpheli ise Aziz Yıldırım'a bağlı örgüte yardım etmekle suçlanıyor.

İddianamede ''Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmenin yanı sıra, nitelikli dolandırıcılık, tehdit, sahtecilik, rüşvet, yağma, mala zarar verme'' gibi suçlar öne çıkıyor.

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu hakkında ise şike anlaşması yaptığı yönünde iddialar bulunuyor.

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da şike girişimiyle suçlanıyor.

Trabzonlu yöneticiler Sadri Şener ile Nevzat Şakar'a teşvik girişiminde bulunma suçu yöneltiliyor.

19 Futbolcunun Adı İddianamede

19 futbolcunun şike yaptığı iddiasına yer verilirken, Emre Belezoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin ve Yılmaz Vural'ın aralarında bulunduğu 83 kişi hakkında ise takipsizlik kararı çıktı.

Galatasaray İle İlgili Ayrı Soruşturma

Galatasarayla ilgili olarak ise ayrı bir soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.