Aziz Yıldırım valiyi azarladı mı?

Aziz Yıldırım valiyi azarladı mı?

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, uzatma dakikalarında gelen golden sonra, kendisine yönelik olarak söylediği sözlerle ilgili konuştu.

GAZİANTEP VALİSİ KAMÇI: BİR KENTİN VALİSİNİN GOLE SEVİNMEMESİ DİYE BİR ŞEY OLDUĞUNU SANMIYORUM

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantepspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında gelen galibiyet golüne sevinmesi ile ilgili, ''Bir kentin valisinin gole sevinmemesi diye bir şey olduğunu sanmıyorum'' dedi.

Kamçı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, uzatma dakikalarında gelen golden sonra, kendisine yönelik olarak söylediği iddia edilen, ''Sana yakışıyor mu? Devletin valisi olduğunu unutma, böyle sevinemezsin'' sözleri ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın fazla büyütülecek bir tarafı olmadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin uzatma dakikalarında gelen golle sahadan 2-1 yenik ayrıldığını, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın gelen golün ardından şeref tribününü terk ettiğini anlatan Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Fenerbahçe büyük bir kulüp, kaliteli bir takıma sahip. Bu deplasmana gelene kadar 8 galibiyet elde etmişler. Gaziantepspor da alt sıralarda mücadele eden bir ekip. Tabii ki büyük bir kulübün takımının son anlarda yediği golle sahadan yenik ayrılması, Fenerbahçe camiasını çok üzdü. Sayın Aziz Yıldırım'ın tepkisini iyi anlıyorum.''

-''TABİİ Kİ KENTİMİN TAKIMININ ATTIĞI GOLE SEVİNECEĞİM''

Gaziantepspor'un golünden sonra şeref tribününde herkesin büyük bir sevinç yaşadığını ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine sarılarak sevincine ortak ettiğini anlatan Süleyman Kamçı, şöyle konuştu:

''Böyle anlarda her şey olabiliyor. Sanırım Aziz bey o görüntüden alınmıştır. Ama bir valinin gole sevinmemesi diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben Gaziantep'in valisiyim, tabii ki kentimin takımının attığı gole sevineceğim. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın bana sarf ettiği iddia edilen sözleri ben duymadım, bana böyle bir şey söylemedi. Bu olayın büyütülecek bir yanı olduğunu da sanmıyorum.''

GAZİANTEPSPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ'NDEN AZİZ YILDIRIM'A TEPKİ

Gaziantepspor Taraftarlar Derneği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tepki gösterdi.

Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, yaptığı açıklamada, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçında Vali Süleyman Kamçı ile Aziz Yıldırım arasında yaşanan ve basına yansıyan diyalog üzerine açıklama yapma gereği hissettiklerini belirtti.

Vali Süleyman Kamçı'nın yalnızca çalışmalarıyla değil kişiliği ve beyefendi duruşuyla da tüm Gaziantep halkının sevgisini kazanan bir insan olduğunu ifade eden Karakuzulu, ''Vali Kamçı, bütün Gaziantep halkını temsil etmektedir, Türkiye'ye ve Gaziantep'e hizmet etmektedir. Aziz Yıldırım ise Fenerbahçe Kulübü başkanıdır. Kendisinin ve kulübünün çıkarlarına hizmet etmektedir. Agresif yapısı ve açıklamaları tüm ülke tarafından bilinmektedir. Gaziantepspor ile olan özel gerginliği de yine herkesin malumudur'' görüşünü savundu.

Gaziantep'te 4 büyüklerle oynanan maçlarda, pek çok kez civar illerden ve İstanbul'dan gelen bürokratları, atanmış ve seçilmiş yöneticileri, milletvekillerini ve bakanları ağırlayan bir takım olduklarını anlatan Karakuzulu, şöyle devam etti:

''Biz bu tribünlerde kentimize misafir gelen ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gol attı diye sevinen, şov yapan ne isimler, ne makam sahipleri gördük. Hiçbirini kınamadık, uyarmadık, saygısızlık yapmadık. Sayın Kamçı bu kentin valisidir. Kentin takımının attığı golü alkışlaması ve sevinmesi kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki sözü edilen olayda Sayın Valimiz etrafındaki Gaziantepli yöneticileri 'Aman abartmadan sevinin. Sakin olun' diyerek uyarmıştır.

Soruyoruz; Fenerbahçe'ye; gittiği hangi deplasmanda Kamil Ocak'ta bizim verdiğimiz yer kadar yer verilmiştir? Hangi deplasmanları Gaziantep kadar olaysız ve iyi ağırlanarak geçmiştir? Gaziantep bu ligin fair-play şampiyonudur. Yaşanan bu olayda Aziz Yıldırım'ın tavrını ve sözlerini doğru bulmuyoruz, yakışıksız buluyoruz. Sayın Valimize sahip çıkıyoruz. Her sözünü ve hareketini onaylıyor, benimsiyoruz. Gördüğü misafirperverliği, yenilginin üzüntüsü ile her gelişinde suiistimal eden Aziz Yıldırım'ı kınıyoruz. Bu kendisinin Gaziantep'e, Gazianteplilere ve Gaziantepspor'a yaptığı ne ilk, ne de son saygısızlıktır. Fenerbahçe gibi dev bir camiayı temsil ettiği ve misafir olduğu için gördüğü konukseverliği ve hoşgörüyü her gelişinde suiistimal eden Aziz Yıldırım'ı, kendilerini iyi temsil edemediğini düşündüğümüz Fenerbahçe taraftarına, Türk spor kamuoyuna ve Gaziantepspor camiasına şikayet ediyoruz.''

Etiketler :