Azizname Habername'den Alıntıladı

Azizname Habername'den Alıntıladı

“Yazarımız Cezmi Koç’un yazısından Star yazarı Aziz Üstel alıntı yaptı” Aziz Üstel bugünkü köşesi Azizname'yi kıdemli yazarımız Cezmi Koç'a ayırdı

Habername.com'un en kıdemli yazarlarından Cezmi Koç son zamanlarda yeniden gündeme gelen Jitem varmıy dı yokmuy du tartışmalarıyla ilgili makalesini yazmıştı. Star Gazetesi'nin emektar yazarlarından Aziz Üstel; bugünkü köşesini Cezmi Koç'a ayırdı.

 

Jitem vardı; Bal gibi vardı  

Aziz ÜSTEL austel@stargazete.com

AZİZNAME

  

Yıl 1996-1997 diye başlıyor Cezmi Koç’un e-postası.

Ve anlatıyor ardından ve de

JİTEM’in göbeğinden:

“Askerliğimi Türkiye’nin epeyce sancılı bir döneminde yaptım. Acemi Birliğim Kütahya’da. Usta Birliği’yse Kilis’teydi... Bu 28 Şubat dönemine denk gelir...Saçma sapan kararlar birbirini kovalıyordu. Taburun içindeki mescidde var olan bütün Arapça yazılar, tesbih,takke, cübbe namına ne varsa, hepsini bir gecede yok etmişlerdi.

“Kütahya’dan sonra Kilis’te Jandarma İl Komutanlığı’na gittim. Eskiden  kaçakçılar kenti olan Kilis, o eski özelliğini büyük ölçüde yitirmişti. Büyükçe bir caddeyle küçücük sokaklardan oluşuyordu...

“Ben bölük yazıcısı olduğumdan, çoğu yazılar elimden geçiyordu. Başımıza bir Astsubay Kıdemli Başçavuş geçmişti. Hepten 28 Şubat’ın dümen suyundaydı.

“İl Jandarma Komutanlığı’nın emrinde beyaz Renault  marka bir araba vardı. Sözde istihbarat için alınmış ama herkes ne amaçla kullanıldığını biliyordu! Aracı sivil giyimli bir astsubay kullanıyordu.

“Jandarma kusursuza yakın bir istihbarat ağı kurmuştu.  Herhangi bir köyde ‘vukuat’ olsa, saniyesinde bütün jandarmanın haberi oluyordu.  Jandarmanın salt kendi bölgesinde değil, sınırları dışında bile uçan kuştan  haberi vardı.

“Son zamanlarda JİTEM var mıydı yok muydu diye tartışılıyor ya hani? Ben kendimi JİTEM’in içinde bulmuştum!

“Çünkü jandarma işini çok sağlama almış, önemli yerlerde görev yapan eratın da güvenlik soruşturması yapılıyordu.

“Ben de, alnımın akıyla, fişlendim. “Bundan da gocunmuyorum ama üzülüyorum. Devletim ve halkım adına. Kimlerin altında askerlik yapmışım da haberim yokmuş!

Keser döner, sap döner, birgün hesap döner, dememiş halk boşuna. Artık gözümüz açıldı. “Kim yurtsever kim hain” görüyor herkes. Ama ortaya dökülen pislikler bu kadar olmasa gerek. Güneş balçıkla sıvanmıyor!

 http://www.stargazete.com/gazete/yazar/aziz-ustel/jitem-vardi-bal-gibi-vardi-299684.htm

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :