Azmettiler ayakta alkışlanacak başarıyı elde ettiler

Azmettiler ayakta alkışlanacak başarıyı elde ettiler

Onların azimli minik yürekleri ve başarılı bir öğretmenlerinden başka maddi hiçbir desteği yok aslında. Ama onlar azimleri ve gayretleri ile başarılı özel kolejlerle hatta üniversitelerle yarışıyor.

İstanbul’dan birçok kurumun müracaat ettiği Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından düzenlenen Avrupa Dil Etkinliği’nde finale kalan tek kurum minik yürekleri ve el emekleri ile Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu oldu.
 
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bulunan Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından düzenlenen Avrupa Dil Ödülleri Etkinliği’nde “Avrupa Birliği Ülkelerini ve Dillerini Öğreniyoruz” projesiyle, İstanbul’da finale kalan tek kurumu olma başarısına imza attı. Okulun İngilizce Öğretmeni Beril Erkan’ın öncülüğünde, öğrencilerin hibe almaksızın, kendi çabalarıyla hazırladıkları proje, maddi ve manevi anlamda güçlü rakiplerine fark atmasının yanı sıra, öğretici ve sosyal yönüyle de dikkat çekiyor. Başbakanlık Ulusal Ajansı’ndan gelerek projeyi değerlendiren jüri de projeden çok etkilendiklerini dile getirerek, projenin beklediklerinin üstünde bir başarıya sahip olduğunu ifade etti.
 
PROFESYONEL KURUMLARLA YARIŞIYORLAR
 
Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencilerinin kendi el emekleriyle uygulamaya koyduğu proje, Hacettepe Üniversitesi, Goethe Enstitüsü, Türkiye Belediyeler Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, gibi 27 profesyonel kurumla yarışıyor.
Proje sorumlusu Beril Erkan, projeyi oluştururken, öğrencilere uyguladığı AB konulu anketten yola çıktığını dile getirerek, “Bir dil öğretmeni olarak AB’ye girme kapısında olan ülkemizde, eğitim gören öğrencilerin AB ile ilgili bilgilerinin olmadığını gördüm. Bir anket hazırlayarak bu bilgi eksikliğinin ne boyutlarda olduğunu tespit etmeye çalıştım ve gördüm ki sadece öğrenciler değil birçok öğretmenimizin de AB’den tam olarak bilgisi yok. Japonya’yı bile AB ülkesi olarak bilenler vardı. Anketin ardından ilk olarak her bir AB ülkesini ve başlangıç seviyesinde dillerini öğrenmek ve tanıtmak için gruplar kurdum. Beş ay boyunca her bir grup o ülkeyi ve dillerini a raştırdı, üzerinde çalıştı ve telaffuzlarını öğrendi. Her hafta basit diyaloglarla dillere hazırlık çalışmaları yaptı.” dedi.
 
AB’Yİ TANIYARAK, YABANCI DİLLERİNİ GELİŞTİRDİLER
 
Öğrencilerin; ülkelerin haritası, marşı, ünlü kişileri, bayrakları, şehirleri, para birimleri, yemekleri ve yöresel kıyafetleri gibi özelliklerinin yanı sıra o ülkelerin dilini öğretici kelimeler ve selamlama yapılarını, görsel öğeler, maketler, karton ve oyunlar hazırlayarak canlandırdığını dile getiren Erkan, bu sayede öğrencilerin AB’ye üye olan 27 ülkenin her birinin standını kurduğunu ve yabancı dil konuşma düzeylerini yükselttiğini dile getirdi. Projede yer alan öğrencilerde, projeyi hazırlarken AB ülkelerini tüm özellikleriyle tanıdıklarını, her ülke için oluşturdukları stantları ziyaret ettiklerinde sanki o ülkeyi ziyaret etmiş gibi bilgilendiklerini dile getirdi.
 
JÜRİ PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ
 
Etkinliğe katılan 73 kurum arasından ön elemeyi geçen 28 kurum içerisine giren Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu’nun projesi Başbakanlık Ulusal Ajansı’ndan gelen 3 kişilik jüri tarafından yerinde incelendi. Öğrenciler tarafından kurulan AB’ye üye ülkelerin standını Prof. Dr. Özcan Demirel, Prof. Dr. Güray König ve İbrahim Erbir tek tek gezerek, öğrencilerden ülkeler ve kültürleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca ülkelerin kendi dillerine özel hazırladıkları diyaloglar öğrenciler tarafından jüri üyelerine sergilendi. Projeyi değerlendiren üyeler, “Onlar kendi imkanlarıyla çok iyi bir işe imza atmışlar. Beklediğimizden çok daha iyi bir projeyle karşı karşı yayız. Öğrencilerin gözlerindeki mutluluk, heyecan ve azimden ayrıca çok etkilendik.” dedi.
 
25 Haziran 2011tarihinde jüri üyelerinin vereceği kararın ardından proje dereceye girerse, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu uluslararası özelliğe sahip Avrupa Dil Ödülü Sertifikası’nın sahibi olacak. Ayrıca okul bu dereceyle İstanbul’da Avrupa Dil Ödülleri etkinliğinde ödüllendirilen ilk devlet kurumu ünvanına sahip olacak.
 
okul_2.jpg
 
okul_7.jpg
 
okul_4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.