Baas'tan yeni katliam !

Baas'tan yeni katliam !

Suriye'deki 40 yıldır iktidarı elinde tutan Baas rejiminin lideri Beşşar Esed, halkın üzerine gece baskını yaptı. Uyuyan halkın üzerine bomba yağdırılan Suriye'de, dün 230 kişi öldü. Katliamda misket bombası kullanıldığı ortaya çıktı.

Suriye'de Kurban Bayramı'nda ateşkes sağlanması amacıyla çalışmalar devam ederken, Esed'e bağlı ordu ülke genelindeki operasyon ve bombardımanını artırıyor. Ordu, savaş uçaklarıyla hedef gözetmeden sivil halkı bombalamaya devam ediyor.

Uçaklar, dün gece Şam'ın banliyölerinden Sekba'da uykuda olan sivil halkın üzerine bomba yağdırdı. Binaların yerle bir olduğu bombardımanda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi. Bombalanan binalar adeta deprem bölgesini andırdı. Çevredeki halk, iş makinelerinin desteği ile enkaz altında canlı aradı.

Savaş uçakları Şam'ın yanı sıra Halep ve İdlib başta olmak üzere birçok şehre yönelik bombardımanını sürdürüyor. İki gün önce Halep'te ikindi namazı kılan cemaati bombalayan Esed'e bağlı savaş uçakları, dün de İdlib'in Maarat el Numan kasabasında katliam gerçekleştirdi. Kasabaya yapılan bombalı saldırıda, 23'ü çocuk olmak üzere 49 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ülkede dün 230 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

RUS MALI MİSKET BOMBALARI İLE VURUYOR

Esed yönetimi, uluslar arası kanunlarla kullanımı yasaklanan misket bombalarını sivil halka karşı kullanmaya devam ediyor. Yönetime ait savaş uçakları, İdlib'in Keferoma bölgesini misket bombalarıyla bombaladı.

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, bir kişi Rus yapımı misket bombalarını göstererek,"Lavrov, Rus yapımı misket bombalarına bak. Esed'e misket verilmediğini iddia ediyordun. Misket bombaları burada. Her gün yüzlercesi üzerimize atılıyor. Halk evlerini bırakarak kaçmak zorunda kaldı. Nereye kaçalım? Ne evler ne sığınaklar ne de mağaralar bizi koruyabiliyor. Ancak Allah bizi korur." diyerek sitem ediyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, son olarak yaptığı açıklamasında Suriye yönetiminin misket bombaları kullandığına dair ellerinde güçlü deliller bulunduğunu bildirmişti. Muhalifler, Esed yönetiminin daha önce Halep ve İdlib'in Maara el Numan beldesinin aralarında bulunduğu birçok şehirde misket bombaları kullandığını duyurmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.