Baba olduğunu göremedi

Baba olduğunu göremedi

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde göçük altında kalan Turan Gökhan’ın eşi doğum yaptı. Bir erkek bebek dünyaya getiren Leman Gökhan, oğluna ‘Ahmet Turan’ adını verdi.

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükte toprak altında kalan dokuz kişiden Turan Gökhan’ın eşi, bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe “Ahmet Turan”‘ adı verildi. Hamileliğinin 39. haftasında doğum sancısı tutan Leman Gökhan, yakınları tarafından Afşin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadın sezaryenle doğum yaptı.

Hastane Başhekimi Abdulkadir Göğremiş, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, anneye de psikolojik destek verildiğini söyledi. Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ile Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Leman Gökhan’ı hastanede ziyaret etti.

Aileye sabır, Ahmet Turan’a uzun ömür diliyorum. Valimizin de dileklerini genç anneye ilettik” diyen Kaymakam Arıcan, anne ve bebeği ile yakından ilgileneceklerini söyledi. Faik Arıcan, Ahmet Turan’a bir cumhuriyet altını taktı. Leman Gökhan ise Kaymakam Arıcan’dan eşinin göçük altından çıkarılmasını istedi. Yakınları, Turan Gökhan’ın olaydan önce, “Arkadaşım söyledi, rüyasında görmüş, bir oğlum olacakmış. Benden adını Ahmet koymamı istedi” dediğini, o nedenle bebeğe “Ahmet” ile kendisinin ismi olan “Turan” adlarının verildiğini belirttiler.

İnsansız araç aramaya başladı

Bu arada göçüğün üzerinden 12 gün geçmesine rağmen işçilere hâlâ ulaşılamadı.

Almanya’dan gelen bir ekip, çok hassas manyetik sensöre sahip insansız helikopter ile yaklaşık iki kilometrelik saha üzerinde dün aramalara başladı. Göçük altında olan dokuz kişinin aileleri ise olayda kömür sahasını işleten Park Teknik şirketinin ihmali olduğunu belirterek şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :