Babacan IMF'E NOKTAYI KOYDU

Babacan IMF'E NOKTAYI KOYDU

Devlet Bakanı Ali Babacan Türkiye ile IMF ilişkilerindeki son durumu değerlendirdi. Babacan IMF ile Stand-by akibetinin mayıs ayından sonra belli olacağını açıkladı. Babacan şunları söyledi:

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF ile Stand By çalışmalarına ilişkin, ''Bizim acil bir ihtiyacımız yok. IMF ile bir anlaşma yapma konusunda bir mecburiyetimiz yok. Bu acil bir ihtiyaç, bir mecburiyet değil'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF ile Stand By çalışmalarına ilişkin, ''Bugün ile mayıs arasındaki tarihte artık programla ilgili görüşmeler olmayacak. Görüşmelerimiz, çalışmalarımız artık tamamen 4. madde çerçevesinde gözden geçirme heyetiyle yapacağımız gündeme yoğunlaşacak'' dedi.

Babacan şöyle konuştu:

IMF'nin baha toplantılarının ardından IMF Türkiye'ye gelecek. Stand-by görüşmelerinin akıbeti mayıstan sonra belli olacak.IMF olsa da olmasa programımız devam ediyor. Türkiye nasıl IMF olmadan kendi programını yürüttüyse şimdi de yürütülebilir. IMF ile Stand-by görüşmelerine ara vermeyi karşılıklı olarak kararlaştırdık.

Etiketler :