Babacan'dan sürpriz Bank Asya açıklaması

Babacan'dan sürpriz Bank Asya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmelere başladığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 24 TV'ye verdiği röportajda Halkbank, katılım bankaları, enflasyon ve Moody's'in Cuma günü gelecek değerlendirmesiyle ile ilgili sorulara cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, İran'la Türkiye arasındaki ilişkilerde Halkbank'ın tek oyuncu olduğunu belirterek, "Halkbank'ın Kuzey Irak konusunda da aktif olmasını arzu ediyoruz" dedi.

"ZİRAAT BANKASI BANK ASYA'YI ALIRSA..."
Kamunun katılım bankacılığına katılımıyla ilgili olarak da konuşan Ali Babacan, "Biz hükümet olarak kararımızı verdik. Kamunun da katılım bankacılığı sektöründe olmasını istiyoruz ve bu konuda bankalarımız nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın birer katılım bankası sahibi olmasını istiyoruz; Ziraat Bankası Bank Asya'yı satın alırsa katılım bankası sahibi olur' dedi.

Babacan, 'Katılım bankalarının Hazine sermayesiyle kurulmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz, bunun için düzenleme yapılması gerekiyor; 2015 sonu itibariyle üç katılım bankası faaliyete geçmiş olur' diye devam etti.

Başbakan Yardımcısı, 'Enflasyon konusunda uzun vadede bizi kaygılandırıcı bir trend yok. Şu anda yıl sonu için yüzde 4 olan büyüme hedefini değiştirecek bir tablo yok' diye devam etti.
Babacan, Moody's'in cuma günü yapacağı açıklama ile ilgili bir sinyal gelmediğini de belirtti.

 
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.