Babacan'dan Yeni Anayasa İşareti

Babacan'dan Yeni Anayasa İşareti

Babacan: Türkiye birinci sınıf demokrasiye yakışan Anayasa'ya er ya da geç ulaşacak

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin birinci sınıf demokrasiyi hak eden bir ülke olduğunu belirterek, bunun için Anayasa'nın değişmesi gerektiğini söyledi. Toplumun büyük kesiminin mevcut Anayasa'nın değişmesi yönünde mutabakat taşıdığını dile getiren Babacan, "Türkiye birinci sınıf demokrasiye yakışan Anayasa'ya er ya da geç ulaşacaktır." diye konuştu.

Yeni Başbakanlık binasında basın toplantısı yapan Babacan, Türkiye'nin önemli bir değişim dönüşüm geçirdiğini ve bir takım sancılar yaşandığını aktardı. "Sancılar yaşanabilir. Önemli olan ülkenin genel istikametidir. O istikamette birinci sınıf demokrasidir." diyen Babacan, Anayasa'nın değişmesinin de Türkiye'yi birinci sınıf demokrasiye götüreceğini dile getirdi.

Babacan, Türkiye'nin değişim dönüşüm yaşarken dışarıdan olduğu gibi içeriden de engellemelerle karşılaştığını belirterek, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilen AK Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na CHP ve MHP'li vekillerin tavrını örnek gösterdi. AKPM Başkanlığı'na seçilen Çavuşoğlu'na CHP'li vekilin karşı oy kullandığını, MHP'li vekilin ise dışarıda beklediğini söyleyen Babacan, Türkiye'nin başarısını iki muhalefet partisinin istemediğini ifade etti. Bu tavırlara rağmen Türkiye'nin yolunda devam edeceğini belirterek Babacan, "Türkiye'nin yönü bellidir. Kolay kolay kimse değiştiremez." değerlendirmesini yaptı.

TEKEL'DE 4-C BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Bakan Babacan TEKEL işçilerine ilişkin bir soruya ise şu anda muhalefette olan partilerin özelleştirilen kurumlardaki işçiler için hiçbir şey yapmadığını AK Parti'nin 4-C uygulaması başlattığını belirtti. 4-C'nin sosyal kaygılarla hayata geçirildiğini aktaran Başbakan Yardımcısı, tazminatını alan ve 4-C sözleşmesi imzalayan işçi rakamlarının yanında olmadığını, ancak cuma günü itibariyle bankadan para çekenlerin de 4-C sözleşmesi için başvuranların da bulunduğunu belirtti.

Etiketler :