"Babamın darbesine de karşıyım"

"Babamın darbesine de karşıyım"

27 Mayıs Darbesi’ni yapan MBK’nın üyesi Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş: Babamın komitede yer aldığını bilerek söylüyorum. MHP bütün darbelerle yüzleşilmesinden yanadır.

AKP 'nin Türkiye siyaset tarihine damgasını vuran Son 50 yıllık darbe ve darbe girişimlerinin araştırılması ile ilgili Meclis Komisyonu kurulması önergesi, yarın Meclis Genel Kurulu 'nda görüşülecek. Önergenin sahibi AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, CHP, MHP ve BDP 'nin önergeye sıcak baktığını belirterek, “Bazı partiler kendi önergelerini vermeyi düşünüyor. Tüm önergelerin Meclis 'te birleştirilerek ortak bir komisyon kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Darbelerin toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini söyleyen Bahçekapılı, merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar 'ın torunu Emine Gürsoy Naskali 'nin “Cemal Gürsel 'in cumhurbaşkanlığı geri alınsın” önerisine yeşil ışık yaktı. Komisyon kurulduktan Sonra darbenin doğrudan veya dolaylı mağdurlarından, toplumun her kesiminden öneriler gelebileceğini ve bu önerilerin değerlendirileceğini ifade eden Bahçekapılı, “Elbetteki burada amaç darbelerin suç olarak tecsil edilmesi ve telin edilmesidir” dedi. Konunun hem Meclis hem de yargı boyutu olduğuna dikkat çeken Bahçekapılı, komisyonun çalışmalarının da yargıya suç duyurusu şeklinde yansıyabileceğini belirtti.

CHP: 2 Mart da dahil edilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, “Darbelerin bütün Sonuçlarıyla masaya yatırılmasının Türkiye demokrasisi açısından büyük önem arz ettiğini düşünüyorum” dedi. Tanrıkulu, DEP milletvekillerinin Meclis 'ten yaka-paça gözaltına alındıkları 2 Mart 1994 'ün de masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

27 Mayıs darbesini yapan Milli Birlik Komitesi 'nin üyesi olan MHP 'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş 'in oğlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de, “Babamın bu komitede yer aldığını, Sonradan tasfiye edildiğini bilerek söylüyorum ki, MHP tüm darbelerin tüm yönleriyle masaya yatırılmasının arkasında olacaktır. Yine onu bilerek söylüyorum ki 12 Eylül ne ise 27 Mayıs da odur” diye konuştu. Darbelerle hesaplaşılması konusunda AKP 'nin samimiyetinden kuşku duyduklarını, samimi olunması durumunda bu yöndeki tüm çabalara destek vereceklerini belirten Türkeş, şunları söyledi: “AKP, -mı, -miş gibi yapıyor. Sanki bir şey yapıyor gibi oluyor ama bir şey yapmıyor. '12 Eylül 'ü yargılıyorum ' diyor. 90 yaşındaki iki adamla bunu kapatmayı düşünüyor. Eğer böyle yapacaklarsa hiçbir anlamı olmaz. Darbelerin tüm yönleriyle irdelenmesi, masaya yatırılması gerekir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.