Babaoğlu ve Övür kritik soruyu yanıtladı

Babaoğlu ve Övür kritik soruyu yanıtladı

CHP’nin Meclis'e gelerek yemin etmeme kararı toplumun farklı kesimlerinden tepki toplamaya devam ediyor.

"CHP yüzde 20'nin altına iner"
HAŞMET BABAOĞLU
Muhtemelen uluslararası bir irade Türkiye'de parlamento dışı muhalefet maskesi altında kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor. Önce Arap ayaklanmaları, ardından İspanya'daki sokak protestoları Türkiye'yi yönünden saptırmak isteyen güçlerin de iştahını kabartıyor. Ve şu anda yaşadığımız yemin krizi de bu süreci başlatmak isteyenler için bir fırsat gibi görülüyor. Hemen hemen her kesimde partilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Bu oyun işlemez. Ama CHP'nin bu tuzağa düşmüş olmasını da halk affetmez. Yarın seçim yapılacak olsa CHP'nin oy oranının yüzde yirmilerin altına düşeceğinden adım gibi eminim. Maalesef Kılıçdaroğlu ve ekibinin entelektüel vizyonu ve dünyayı algılama biçimi çok kısır. Parti içi muhalefetin de baskısı altında tehlikeli bir oyunun içindeler. Türkiye bu krizi aşar ama CHP böyle giderse marjinalize olur.

"CHP bunun altından kalkamaz"
MAHMUT ÖVÜR
CHP'nin anamuhalefet partisi olarak Meclis'e girmesi gerekirdi. Çünkü halkın iradesinin yansıdığı yer Meclis'ti. "Halkın seçimine ambargo konuyor" diyerek böyle bir protestoya girişen CHP'nin bunu söyleyeceği yer de Meclis olmalıydı. Ne yazık ki bunu CHP yapmadı. Bu tavır karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim. Kendilerine de söyledim bunu, genel başkan yardımcılarıyla konuştum. "Bu kararın sonucu ne olur?" derseniz. Öğleden sonra Meclis'teydim. Toplumun farklı kesimlerinden, CHP'lilerden, CHP'ye yakın duran isimlerden, oy veren insanlardan çok çeşitli tepkiler aldım. Toplum bu tavrı hiç hoş karşılamadı diye düşünüyorum. CHP'liler de bunu sokağa çıkınca görecekler.

Oya yansımasına gelince… CHP'nin şu andaki oyunun çok çok altına inebileceğini düşünüyorum. Eğer bu haliyle devam ederse, hele hele "bu protestoyu sorun çözülene kadar devam ettireceğiz" derlerse bu CHP'ye gerçekten çok negatif etki edecek. CHP bunun altından kalkamaz diye düşünüyorum. Çünkü CHP çözüm üretmesi gereken noktadadır, anamuhalefet partisidir. Toplumun tarihsel sürecine bakınca Meclis'in yeri çok farklıdır. Meclis'e muhatap kimse yoktur, Meclis herkesindir. Her partinin sahip çıkması gerektiği demokrasinin mabedidir. Sonuçta millete karşı tavır koyarak siyaset yapılamaz. CHP'nin bu tavrı geri tepecektir.

sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.