Baçeli'ye "Bravo Başbuğ"

Baçeli'ye "Bravo Başbuğ"

Taraf gazetesi, Devlet Bahçeli'nin o sözlerini alkışladı: Bravo Başbuğ..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van’da meydana gelen depremin ardından ayrımcılığı körükleyerek, “ağlama sırası onlarda” gibi laflar edilmesini, lanetlenmesi gereken yaklaşımlar, “densizlik ve soysuzluk” olarak gördüğünü söyledi. Taraf gazetesi Bahçeli'nin bu sözlerini alkışladı. Habere "Bravo Başbuğ" başlığını attı. Ülkücü jargonda Alparslan Türkeş'le özdeşleşen Başbuğ nitelemesini Bahçeli için kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van’daki depremin ardından dile getirilen, kimisi kamuoyuna da yansıyan ayrımcı ifadeleri sert bir dille eleştirdi.

DENSİZLİK - SOYSUZLUK

Bahçeli, şunları söyledi: “Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek, “ağlama sırası onlarda’ gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim. Binalar umutların, sevinçlerin üzerine devrilmiştir. Deprem özlemleri, kavuşmaları silindir gibi ezip geçmiştir. Van’da çöken yalnızca evler, işyerleri, yurtlar, yollar değildir. Van’lı kardeşlerimin hayalleri, beklentileri, sevdaları, arzuları da sarsıntılarla birlikte tahrip olmuştur. Millet vicdanı bu manzarayla birlikte bir kez daha kanamıştır. Yıkıntıların altında kalan vatandaşlarımızın dramları, onları bekleyenlerin çığlıkları, akan gözyaşları ve dizlere vurulan eller hepimizi hüzünlere boğmuştur. Şüphesiz yaşadığımız elem tarifsiz ve çok derindir.”

MİLLİ VECİBE

Yaraların kısa zamanda sarılması dileğini ifade eden MHP lideri, “Van’ın elinden tutmak hepimizin en temel görevi ve millî vecibesidir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.