BAE Dışişleri Bakanı Zayed'e tepki

BAE Dışişleri Bakanı Zayed'e tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Çamlı:- "O kutsal topraklardaki emanetler asla çalınmadı, 'İngiliz, beyaz adam' kapmasın diye İstanbul'a taşındı. İngilizin kucağında oturup böyle laflar etmek Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kardeşimize yakışmaz"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Medine'deki, kutsal topraklardaki emanetlerin asla çalınmadığını, "İngiliz, beyaz adam" kapmasın diye İstanbul'a taşındığını ifade ederek", İngilizin kucağında oturup böyle laflar etmek Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kardeşimize yakışmaz." dedi.

Çamlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in, Almanya'da yaşayan bir dişçinin paylaşımını retweetlediğini hatırlatarak, "Şayet retweetleme yerine RTE'leyebilseydi iş bu duruma gelmezdi." ifadesini kullandı.

Bu duruma üzüldüklerini belirten Çamlı, tweette yazılanların tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi. Çamlı, "O zaman bir çöküş yaşıyorduk, şimdi çıkış yaşıyoruz. Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı arkadaş karşımda olsa, bir oh çekip üstüne hohlasam, içimdeki o ateş karşısında yanan kül olur, Arap çöllerindeki güneşin sıcaklığı ile kavrulur. Böyle bir ithamı biz kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Çamlı, kutsal topraklardaki emanetlerin asla çalınmadığını, "İngiliz, beyaz adam" kapmasın diye İstanbul'a taşındığını kaydederek, "İngilizin kucağında oturup, böyle laflar etmek Arap kardeşimize, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kardeşimize yakışmaz. Biz Arap çöllerinde ihya edilmiş, cennet bahçesi gibi altından kurnaları ve tabakları olan kişiler değiliz." dedi.

AK Parti'li Çamlı, "Recep Tayyip Erdoğan, tıpkı Medine müdafi olan dedesi gibi, bütün dünyadaki küresel güçlerin saldırılarına karşı dik duruş sergileyip, Fahrettin Paşa'nın Medine Münevvere'yi müdafaa ettiği aynı ruhla bütün ümmetin menfaatlerini müdafaa etmektedir. Fahrettin Paşa, İstanbul'dan anlaşma yapılıp 'artık oraları bırak, vereceğiz' talimatına rağmen 70 gün daha direnmiştir ve orayı İngilize terk etmemiştir." ifadesini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Twitter'da bir kullanıcının, Medine müdafisi Fahreddin Paşa'nın yerel halka karşı suç işlediğini iddia eden paylaşımını retweetlemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.