Bağcılar Belediyesi "Ramazan Sohbetleri", ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş'ı ağırladı

Bağcılar Belediyesi "Ramazan Sohbetleri", ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş'ı ağırladı

Bağcılar Belediyesinin internetten canlı yayınladığı "Ramazan Sohbetleri" programına ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş konuk...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesinin internetten canlı yayınladığı "Ramazan Sohbetleri" programına ilahiyatçı-yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş konuk oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geleneksel "Ramazan Bağcılar'da farklı yaşanır" etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen programın misafiri Prof. Dr. Karataş, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesi'nin önemi ve bu gecede yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Her dakikası kıymetli olan bu gecenin boş geçirilmemesi gerektiğini belirten Karataş, şunları kaydetti:

"Bu gece Allah'ın rahmetinin, bereketinin, affının coştuğu bir an. O coşkuyu, o anda yaşamamız lazım. Bin aydan daha hayırlı bir geceye kavuşuyoruz. Tam 83 yıl 4 aya karşılık geliyor. Bir insanın ömrüne bedel bir gece. Boş geçirilmemeli. Gündüzden hazırlık yapmak lazım. Uykunuzu alın zinde olun. Hastalığınız varsa da ilacınızı alın. İftardan imsak vaktine kadar süren bu değerli zamanı, namaz, tövbe ve gözyaşıyla değerlendirmek lazım. Her işi ayarlamak için melekler iner. Sabaha kadar bir güzellik var. O güzellik içinde kul Allah'a yalvaracak ki, Allah da onu affetsin. Gafletten uzak bir şekilde Allah'a samimiyetle ve ihlasla tövbe etmeliyiz."

Sosyal medyadan gelen soruları da cevaplandıran Karataş, zekat, fitre ve fidyeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.