Bağcılar'da "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi eğitim programı düzenlendi

Bağcılar'da "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi eğitim programı düzenlendi

İstanbul Bağcılar'da, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi eğitim programı gerçekleştirildi.İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre,...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bağcılar'da, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi eğitim programı gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen ve uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla yürütülen projenin anlatıldığı programda, Narkotik Şube Müdürlüğü çalışmalarına ilişkin video gösterimi de yapıldı.

Programda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, projenin "Anneler bilir." cümlesinden doğduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Madde bağımlısı gençlerimize yöneltilen 'Ailenizde uyuşturucu kullandığınızı ilk öğrenen kim oldu?' sorusuna verilen cevaplarda ilk öğrenenlerin yüzde 72 ile anneler olduğu anlaşıldı. Bu mücadelede annesiz bir yere varamayız. O yüzden 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi devreye girdi. Bu işin önleyici hizmet olarak yüzde 90'ı ailede başlıyor. Medeniyetimizde ve inancımızda aile kavramı önemlidir. Aile; sağlıklı, bilinçli ve huzurlu olursa güçlü olur. Aile güçlü olursa milletimiz de güçlü olur. Işığımız sönmeden 7 gün 24 saat kararlılıkla uyuşturucu ile mücadele için çalışıyoruz."

Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun da proje kapsamında yıl içerisinde yaklaşık 10 bin kişiye seminer verildiğini ve yapacakları ilk şeyin çocuk ve gençlerin uyuşturucuyla tanışmasını engellemek olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise kutsal bir varlık olan annenin, yeri geldiğinde öğretmen kadar öğretici, doktor kadar şifacı ve narkotik polisi gibi araştırmacı olduğunu vurgulayarak, "İstatistiklere bakıldığında, uyuşturucu kullananların yüzde 88'i aileleriyle yaşıyor. Bu yüzden ailelerden destek istiyoruz. Çocuklarımızı korumak ve zehirden uzak tutmak için işbirliği yapmalıyız. Bu projeyle İstanbul'da 22 binden fazla kişiye, toplamda ise 1 milyon kişiye ulaştık. 49 bin personelimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İstanbul'da uyuşturucu ile mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de belediye olarak her zaman çocukların ve gençlerin yanında olduklarını dile getirerek, "Bağımlılıkla mücadelenin en önemli panzehri eğitim, spor, kültür ve sanattır. Bağımlılıkla mücadelede 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Bu mücadelede en önemli unsur, bağımlılığa giden yolu bulmaktır. 394 kişiye bağımlılıkla mücadele konusunda hizmet verdik. 'Ne kadar hizmet etsek azdır.' diyerek, gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programa, muhtarlar, anneler ve anne adayları da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.