Bağcılar'da Filistin'e destek için "Hayır Çarşısı" açıldı

Bağcılar'da Filistin'e destek için "Hayır Çarşısı" açıldı

Bağcılar Müftülüğüne bağlı Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursu ile Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, Filistin'e destek amacıyla el ürünlerinin satıldığı "Hayır Çarşısı" kuruldu.

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Müftülüğüne bağlı Kazım Karabekir Kız Kur'an Kursu ile Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde, Filistin'e destek amacıyla el ürünlerinin satıldığı "Hayır Çarşısı" kuruldu.

Kur'an kursunun önünde açılan çarşıda, Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri ve gönüllülerinin hazırladığı ürünler satışa sunuldu. Ürünlerin satışından elde edilecek gelir Filistin'e gönderilecek.

Programda, çocuklar ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin'deki çocuklara desteklerini gösterdi.

Programa katılan Bağcılar Müftüsü Ömer Kayhan, hayrı yaymak ve Filistin'e destek olabilmek için müftülük olarak birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda 2 milyon liraya yakın yardım topladıklarını anlatan Kayhan, "Ayrıca Filistin meselesini camilerin Kur'an kurslarına taşıyoruz. Her hafta iki cami ve iki Kur'an kursumuzu eşleştirerek kermes yapıyoruz. Filistin'e yardım seferberliği başlattık. Elde edilen tüm yardım gelirini Filistin'e göndereceğiz." diye konuştu.

Yardım çalışmalarının birliktelik ruhu için önemli olduğunu vurgulayan Kayhan, "Hayırda yarışalım. Birbirimizle kenetlendiğimiz zaman Müslümanlar birlikte olduğu zaman diğer kardeşlerimizin acılarını hafifletebiliriz." ifadelerini kullandı.

Programa katılan rap müzik sanatçısı Resul Aydemir de Filistin'e destek programlarının kardeşlik hukuku için önemli olduğunu söyledi.

Aydemir, "Burada ev hanımı kardeşlerimizin bu çalışması aslında boykot konusuyla bağlantılı. El emekleri var, yerli ürünler. Burada halkımızı hem bilinçlendirmek hem de onların da bu hayra ortak olması için çok güzel bir kermes düzenlemişler." değerlendirmesini yaptı.

Program kapsamında ayrıca, mahalle esnafının destekleri ve Kur'an kursundaki kadınların hazırladıkları yiyeceklerle ihtiyaç sahiplerine kahvaltı verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.