Bağcılar’dan Gazze’ye Büyük Yardım

Bağcılar’dan Gazze’ye Büyük Yardım

Bağcılar Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin organize ettiği, “Gazze’ye Yardım” programına çok sayıda sanatçı katıldı.

Kimi arabasını, kimi de bir çift küpesini yardım olarak verdi
Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin organize ettiği, “Gazze’ye Yardım” programına çok sayıda sanatçı katıldı. Yurt içi ve yurtdışından telefonla yardım eden vatandaşlardan bazıları yetim Filistinlileri evlatlık isterken, birçoğu da, bir çift küpesini, arabasını yardım olarak göndermek istediklerini söyledi.

Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve birçok sivil toplum kuruşulu işbirliği ile Bağcılar Olimpik Spor Salonunda “Gazze’ye yardım” gecesi düzenlendi. Kermes ve fotoğraf sergisinin yapıldığı program, istiklal Marşının okunması ve Gazze vahşeti ile ilgili VTR gösterimlerinin yayınlanmasıyla başladı. Birçok öğrencinin de şiirleri ve mektuplarıyla destek verdiği programa AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ünal Kaçır, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Filistin Başkonsolosu Abdulkerim El Katip’in yanı sıra, sanatçılardan; Murat Göğebakan, Latif Doğan, Ertuğrul Erkişi, Erkan Mutlu, Ahmet Yenilmez, Sami Özer ve Bedirhan Gökçe de katılarak telefonla yardımları topladı.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Veysel Yurdakul, “Telefon ışığıyla ameliyat geçiren kardeşlerimize yardımlaşma duygusunu bu program ile bir kez daha göstereceğiz.” Derken, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Amacımız, durduğumuz yeri belli etmektir. Acılar paylaşıldıkça azalır. Bir kötülüğe sözle karşı çıkmanın yeterli olmayacağını bilen milletimiz, Gazze’deki kardeşlerimizin kurtuluşu ve yaralarının sarılması için bütün imkanlarını seferber etti.

Yardım kampanyasını bizzat Sayın Başbakanımız başlattı. Çeşitli sivil kuruluşlarımız yardımlar toplayarak Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırdı. Hükümetimizin başlattığı yardım kampanyasına Bağcılar Kaymakamlığımızla beraber Belediye olarak biz de destek vermek üzere bu programı düzenledik.

Bugün acıları paylaşma, yaraları sarma günüdür. Gazze’de sadece inancı yüzünden canını veren, evini, ailesini, her şeyini kaybeden insanlarımızın yalnız olmadıklarını onlara göstermenin tam zamanıdır.
Bugün Gazze için vereceğimiz en küçük miktarda bir yardım bile o kadar önemlidir ki, bir Gazzeli kardeşimizin derdine derman olacaktır. Millet ve devlet olarak tarih boyunca yaptığımız gibi, mazlumların yanında olduğumuzu yardımlarımızla, acılarını paylaşmamızla göstermenin tam zamanıdır.

Gazze’ye Yardım programımıza katılarak, Gazze’de hayatını ve inancını sürdürmek için mücadele eden insanlarımıza, maddi manevi desteğini esirgemeyen sevgili Bağcılar halkına, değerli sanatçılarımıza, işadamlarımıza, yardımseverlerimize çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

Etiketler :