Bağımsız adaylar Bağımsız mı?

Bağımsız adaylar Bağımsız mı?

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programında bugün konuk 30 yıllık gazeteci, 18 yıllık televizyoncu ve son iki genel seçimde Ankara Bağımsız Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu'ydu...

Cevizoğlu'nun, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylarla ilgili iddiası siyasette ikinci veto krizi yaratacak! Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, programın konsepti gereği, medya mahallesinden seçimlerde aday olan gazetecileri konuk eden Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtlayan Cevizoğlu kendisi gibi "bağımsız" adaylar hakkında oldukça sarsıcı bir iddia ortaya attı.

BAĞIMSIZ ADAYLAR BAĞIMSIZ MI?

Cevizoğlu, seçim barajını aşmak için bağımsız milletvekili adayı olan BDP'liler hakkında şoke eden bir iddia ortaya attı. Cevizoğlu'na göre BDP'liler yasadışı milletvekili adayı.

Deneyimli televizyoncu bu iddiasını şöyle gerekçelendirdi: "BDP'liler yasadışı milletvekili adayı. Çünkü bağımsız adaylar hali hazırda BDP yöneticisi. Yargıtay'da siyasi partiler masası var. Oraya gidip parti üyeliğinin sona erdiğini kaydettirmeleri lazım. Ben de intenret sitesinde hala bu isimlerin partili olduğunu gördüm" YARGITAY'A GÖRE BAĞIMSIZ ADAYLAR HALA PARTİLİ

Ayşenur Arslan'ın bu çarpıcı iddiayı mantık çerçevesinde değerlendirdiği ve "Ama internet sitesinde yer almaları resmi bir şey mi?" diye sorması üzerine Cevizoğlu şöyle yanıt verdi: "Ben de öyle düşündüm ve Yargıtay'a bir yazı yazdım ve sordum. Yargıtay'da evet bu isimler hala parti üyesi dedi. Ben eğer bir vatandaş olarak başvursam bu adaylıkları engelleyebilirdim. Ama bir demokrasi yarışında böyle bir şeyi yapmayı kendi görüşlerime yediremedim. YeniÇağ'daki köşemde de yazdım. Biri başvurursa adaylıkları iptal edilir. Şekilcilik olarak görülebilir ama bu boyutuyla şekilcilik önemli"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.