Bağış: Bu milletin çakma Gandi'lere karnı tok

Bağış: Bu milletin çakma Gandi'lere karnı tok

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Biz düşünen, sorgulayan bir Türkiye istiyoruz. Atatürk gibi ileriyi gören bir gençlik, çılgın projeler üretebilecek bir Türkiye istiyoruz'' dedi.

Bağış, AK Parti Çekmeköy Teşkilatının iş adamları için Ziya Şark Sofrasında düzenlediği yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 9 yıllık iktidarları döneminde hiçbir siyasi partiye bu kadar teveccühün nasip olmadığını gördüklerini ve hala bu ülkenin büyük çoğunluğunun umudu olduklarını söyledi.

Hala bu ülkenin kalan sorunlarını çözebilecek birikime sahip tek siyasi parti olduklarını belirten Bağış, 9 yıl içinde Türkiye'ye hiç kriz yaşatmadıklarını kaydetti.

Bağış, iktidara geldiklerinde hazinenin borçlanabilmesi için ödediği faiz yüzde 63 iken, şimdi bu oranın tek haneli rakamlara düştüğünü, ama gelinen seviyeyi yine de yeterli bulmadıklarını söyledi.

Reel faizi sıfıra çekebilmek için ciddi bir mücadele içinde olduklarını anlatan Bağış, ''Çünkü çok düşmüş olmasına rağmen faiz oranları hala bizim iş adamımızın yatırımının önünde ciddi bir engeldir. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman faizlerin bizden de çok aşağıya düştüğünü görüyoruz. Çünkü onlar da çok ciddi bir atılım içerisinde, son yüzyılın en tedirgin edici ekonomik buhranını aşmaya çalışıyorlar'' dedi.

Bağış, 9 yıllık iktidarları döneminde özel ve kamu dahil tek bir bankanın zarar etmediğini kaydederek, Türkiye'nin mali disiplinini de koruduklarını anlattı.

AK Parti'nin 2002'de, kuruluşunun 16. ayında, yüzde 35 oyla meclisin neredeyse yüzde 60'ını kontrol edebilecek bir başarıyla iktidara geldiğini anımsatan Bağış, ''Her girdiğimiz seçimde bize olan teveccühünüz artırarak desteğiniz sürdü. Bugün de yeni bir seçime doğru giderken anketler ortada, şu anda Türkiye'de tek başına iktidar olma ihtimali olan bir siyasi parti var. Diğerlerinin en büyük umudu koalisyon ortağı olmak, ki Allah bu ülkeyi koalisyonlardan korusun'' diye konuştu.

-''MÜEBBET MUHALEFETE MAHKUM''-

Bağış, Türkiye'nin çok partili döneme geçtikten sonra güçlü tek parti iktidarlarında hep büyüdüğünü, zenginleştiğini, geliştiğini, çağdaşlaştığını ve şeffaflaştığını belirterek, şunları söyledi:

''Ama bir de bir muhalefet partimiz var ki, ana muhalefet partimiz, sadece ve sadece tek partili dönemde iktidar olabilmiş. Çok partili sisteme geçtikten sonra bu millet kendilerine tek başına iktidarı nasip etmemiş. Çünkü milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuşlar. Çünkü 'CHP' deyince benim vatandaşımın aklına hala manyetolu telefon geliyor. Çünkü CHP zihniyeti tek kanallı siyah-beyaz televizyon zihniyeti. Çünkü onlar 'istemezük' zihniyeti. Üçüncü köprüye bugün karşı çıktıklarını ilan ediyorlar, Kanal İstanbul'a karşı çıktıklarını ilan ediyorlar. Ama bunlar birinci köprüye de ikinci köprüye de karşı çıkmışlardı. Türkiye'deki bütün gelişmelere karşı çıkmışlardı'' diye konuştu.

Bu ülkede çok büyük hayallerinin olduğunu, 2023'te, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde Türkiye'yi çok farklı bir noktaya taşımak istediklerini kaydeden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakmayın siz diğerlerinin Atatürkçülük nutku attıklarına. Onlar yıllarca bu ülkede ilkokula giden herkes gibi insanların kafasına Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığını ezberlettiler. Ama bakın şunu hiç öğretmediler. 1920 yılında, 'Efendiler, bir Balkan Birliği kurulmalıdır. O daha sonra bir Avrupa Birliğine dönüşmelidir' demiş, Bunları öğretmediler, çünkü bizim çocuklarımızın korkuluk olmasını istediler. Karga kovalama zihniyetini bizim zihnimize sokmak istediler. Ama biz düşünen, sorgulayan bir Türkiye istiyoruz. Atatürk gibi ileriyi gören bir gençlik, çılgın projeler üretebilecek bir Türkiye istiyoruz. Diğerlerinin Atatürkçülüğü lafta, nutukta.''

Bağış, Atatürk'ün hayalini kurduğu çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye'yi inşa ettiklerini belirterek, ''Bu ülkede demir ağlarla örmekse, AK Parti yapıyor'' dedi.

''Bir ülkenin demokrasisi topal olursa, ekonomisi felç olur'' diyen Bağış, dünyadaki bütün demokrasilerin, insan haklarını, ifade özgürlüğünü, hür yaşamı vatandaşlarına yaşatan bütün ülkelerin müreffeh ve zengin olmasının bir tesadüf olmadığını söyledi.

-''MİLLETİN KARNI BOŞ VAATLERE TOK''-

Kimilerinin yıllarca bu ülkede boş vaatler ve nutuklarla vatandaşı kandırabileceklerini zannettiğini, ama milletin karnının buna tok olduğunu kaydeden Bağış, ''Bu milletin karnı boş vaatlere de tok, çakma Gandi'lere de, 'Ayda 600 lira maaş vereceğim' diye hesap kitap yapmadan sallayanlara da. Bu ülkede maalesef 'Türk milliyetçiliği' ve 'Kürt milliyetçiliği' adı altında ırkçılık yapanlara da bu milletin karnı tok. Vatanseverlikse, bu ülkeyi zenginleştirerek yapın'' diye konuştu.

Bağış, Türkiye'de 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını hatırlatarak, ''Arkadaşlar, bugün kaç kazanıyorsanız yarın dört katını kazanmanızı istiyorum. Bu ülkede iş adamımızın para kazanması ayıp değil. Allah sizlere daha çok nasip etsin, daha çok kazanın, daha çok vergi ödeyin. Bu ülkeye daha çok yol, okul, hastane yapalım. Ama sizin de gönlünüz rahat olsun ki, ödediğiniz vergiler gerçekten devletin ihtiyacı olan yatırımlara gidiyor'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.