Bağış: Ülkelerin kendi iç meseleleri bizi frenliyor

Bağış: Ülkelerin kendi iç meseleleri bizi frenliyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de katıldığı bir toplantıda AB'nin Türkiye üyelik sürecinde takındığı tavırdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Başmüzakereci Bağış "Bazı AB üyelerinin kendi iç meselelerini Birliğin genişleme masasına getirmeleri nedeniyle hak ettiğimiz hızda ilerleyemiyoruz." dedi.

Brüksel'deki etkili düşüce kuruluşlarından Avrupa Politika Merkezi'nin Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile ortaklaşa düzenlediği kahvaltılı toplantıda konuşan Bağış, TBMM gündeminde, Türkiye'yi AB'ye yaklaştıracak birçok yasa tasarısı bulunduğunu kaydetti. Bağış "Eğer uygulanan engeller kalkarsa Türkiye kısa ve orta vadede, açtığı 13 fasla ilaveten 16 faslı daha açmaya hazırdır." şeklinde konuştu. Egemen Bağış, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin en az 4 AB üyesindekinden daha yüksek olduğunun altını çizdi.

"BİZ VAZGEÇMEYİZ"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kademeli vize muafiyeti yolunda atılacak her adımın 'AB Türklere adil davranmıyor' şeklindeki iddialara cevap vermesini kolaylaştıracağını kaydetti. Bağış'a Türkiye'nin bir gün AB üyeliğinden vazgeçip vazgeçmeyeceği soruldu. Egemen Bağış'ın cevabı şu şekilde oldu: "Son 10 yılda Türkiye'yi vazgeçirmek için çok çaba gösterildi. Biz vazgeçmeyeceğiz, bu zevki Avrupalılara bırakacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :