Bağış'tan Sarkozy'ye Cevap

Bağış'tan Sarkozy'ye Cevap

"Türkiye'nin AB'de yeri yok" diyen Sarkozy'ye Bağış, "Herkes işine baksın, Sarkozy, yaklaşan seçimin gerginliği içinde" yanıtını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin "Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin yeri yok" sözlerine cevap Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tan geldi. Bağış, "Herkes işine baksın, yaklaşan seçim, Sarkozy'nin üzerinde farklı bir etki oluşturmuş" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Le Monde gazetesine verdiği demeçte "Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin yeri yok" dedi. Sarkozy'e cevap gecikmedi.

"Bizim Türkiye'deki Muhalefeti Andırıyorlar. Batıkça Batıyorlar"

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Avrupa'da bir takım siyasiler yaklaşan seçimlerinin endişesi içinde bir takım söylemler içine düşmüş olabililer. Bizim Türkiye'deki muhalefeti andırıyorlar. Malesef battıkça daha çok batıyorlar. Herhalde sayın Villepin'in adaylığı Sarkozy'nin üzerinde farklı bir etki yaratmış olabilir. Biz bunlara bakmıyoruz.Türkiye'nin reform sürecine bakıyoruz" diye konuştu.

"Demokraside Türkiye'yi Süper Lige Çıkardık"

Birlik'e Uyum Sürecinde Denetim konulu konferansta da konuşan Bağış, "Denetlenen devlet güçlü devlettir" dedi.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AB sürecinde de biz gerçekten Türkiye'nin kendi kendine hesap verebilir, kendi kendini denetleyebilir, kendi göbeğini kendi kesebilir, kendi ayakları üzerinde durabilir bir ülke olması için muazzam reformları hep birlikte gerçekleştirdik. Son 9 yılda attığımız adımlarla Türkiye'yi demokraside süper lig'e çıkardık, artık bölge ülkelerinin ilham kaynağı haline gelen bir ülke haline geldik."

"Muhalefet Fuzuli İşlerle Uğraşıyor"

Muhalefete de yüklenen AB Bakanı Egemen Bağış, "Maalesef Türkiye'nin sorunlarından bir tanesi de denetleme görevini iyi yapamayan bir muhalefet var. Fuzuli işlere takılıp gerçekten Türkiye'nin daha ileri gidebilmesi için yapması gereken objektif denetleme yerine malesef spekülasyonlarla vakit kaybettiren bir yapı ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.