Bahçeli AKP'yi baraj altına istiyor

Bahçeli AKP'yi baraj altına istiyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçmenden pazar günü yapılacak seçimlerde Erdoğan'ı frenleyerek, AK Parti'yi baraj altında bırakmasını istedi.

Bahçeli, Kahramanmaraş'ta partisince Hafız Ali Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 2 gün sonra milletvekilliği genel seçimleri yapılacağını anımsatarak seçimlerin Türk milletine, Kahramanmaraşlılara, bütün siyasi partilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Bahçeli, herkesin alacağı karara saygılı olunması gerektiğini, hangi partiden olursa olsun bu ülkenin milletin olduğunu, kararı da milletin vereceğini ifade etti. Kararı verirken çok iyi düşünmek, iyi araştırmak, kimin ne söylediğini, bugüne kadar neleri yapabildiğini iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Demokrasimizin gereği olarak milletimize hizmet edebilmek için değişik görüş ve anlayışta olan ideolojilere sahip bulunan bu millet evlatları, demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul ettiğimiz siyasi partilerden birine destek verebilir veya mevcutlar yeterli görünmüyorsa yeni siyasi parti kurabilir ve ülkemize hizmet edebilmenin imkanını arayabilir. Bu hakkı kullanan her kimse MHP olarak saygı duyarız. Ancak öyle dönemler olur, öyle günler olur ki her şeyden önce ülkem ve milletim sonra partim demek zorundayız. İşte 12 Haziran seçimleri böyle bir döneme rast gelmektedir. Onun için çok yönlü düşünmeliyiz. Ülkemizin nereden nereye geldiğini veya 12 Haziran'dan sonra nereye götürülmek istendiğini iyi anlamalıyız. İyi kavramalıyız. Tercihimizi buna göre yeniden belirlemeliyiz. İnanıyorum ki 12 Haziran seçimleri milletimizin yüksek sağduyusu ile sabrı ve hoşgörüsü ile sessiz tepkisini bir siyasal patlama haline getirecek ve sandıktan Allah'ın izniyle yeni bir iktidar fışkıracak.''

13 HAZİRAN SONRASINDA KAOS UYARISI

Bahçeli, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik yönden iyi gözükmediğini öne sürdü.
''Ülkemiz huzursuz, ülkemiz rahatsız, ülkemizde can ve mal emniyeti yok. Yarının ne olacağı belirsiz, bir kaos yaşanabilir, bir krizle karşı karşıya kalınabilir. Kutuplara ve kamplaşmalara ayrılmış bir Türkiye'de kardeş kavgasını çıkartmak isteyenler olabilir'' diyen Bahçeli, dikkatli olmak gerektiğini ifade etti.

Dikkatli olma sürecinde bir çıkış yolunun seçim olduğunu, seçimlerin gerilen, çatışmaya hazır, herkesin öfkeli, herkesin kin ve ihtirasla kaplandığı bir ortamda toplumu rahatlatacağını bildiren Bahçeli, seçimlerin geleceğe umutla bakabilmenin fırsatı olarak görülebileceğini dile getirdi.

ERDOĞAN MİLLETİ BÖLÜYOR İDDİASI

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''durup dururken'' 36 etnik unsurdan bahseder hale geldiğini söyledi. ''Sürekli olarak bir ülkenin yöneticisi 'Türkiye, 36 etnik unsurdan olmuştur' diye tekrarlayarak Türkiye'yi nereye götürmek istiyor?'' diye soran Bahçeli, şöyle konuştu:
''Sayın Başbakan ileri demokrasi, özgürlük savsatası içerisinde gizli gündemini milletten saklıyor. Yandaş medya ve yandaş besleme gazeteciler ve sözde aydınlarla milleti bir başka yöne doğru sinsice sürüklemeye çalışıyor. Şimdi ne olacak? 12 Haziran'dan itibaren yeni bir iktidar olarak 330 ve yukarısında bir milletvekililiğine sahip olursa Türkiye'de yeni bir anayasa hazırlayacaklarını ve yeni Türkiye'yi ortaya koyacaklarını son günlerde sabahtan akşama kadar televizyonlarda hep beraber dinliyorsunuz. TÜSİAD'dı, TESEV'di, yeni anayasa platformuydu, öbür taraftan araştırma kuruluşlarıydı bunlar da bir anayasa taslağını şırınga ediyorlar topluma fakat nabız yokluyorlar.

AK PARTİ-BDP İŞBİRLİĞİ YAPTI

''Dokuz yıla baktığımız vakit, çıraklığı gaflet, kalfalığı delalet, eğer 12 Haziran'da yeni Türkiye'yi bölünen Türkiye'ye götürüyorsan, bu ise ihanet olur'' diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Göreceksiniz hepsi (AK Parti- BDP) 12 Haziran'dan sonra birlikte yürüyecekler. Kol kola, Türkiye'nin bölünmesine gidecekler. Ama buna engel olacak bir siyasi partidir. Bu siyasi hareket MHP'dir. Öyleyse MHP'yi yok edebilmek amacıyla her türlü iftiranın yalanın ve birçok tahrikle kışkırtmanın içerisinde bulunuyorlar. MHP, bu oyunun içerisine düşmeyecektir. MHP oynanan oyunlar nedir, baş aktörü kimdir, figüranları kimlerdir, MHP alayını tanıyor. Onun için MHP'den korkuyorlar. MHP'yi siyaseten dışarda koymanın gayreti içine koyuyorlar. Fitne fesatlarla MHP'yi güya akıllarınca Türk siyasi hayatından silmeye çalışıyorlar. MHP, büyük Türk milletinin eseridir. MHP milletin ta kendisidir. Millet silinmeden, büyük Türk milleti yok olmadan, MHP yok olamaz.''

''AK PARTİ TASFİYE EDİLMELİ''

Bahçeli, AK Parti'nin artık tasfiye edilmesi, AK Parti'nin üçüncü dönem iktidar olmaması gerektiği savundu. 

Türkiye'nin büyük bir tahribat altında olduğunu, Türkiye'nin bütün kurumlarının karşılıklı husumet içerisinde birbiriyle kavga eder konuma getirildiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

''Yürütme bellidir. Yasamanın hali ortadır. Yargı AK Partilileşmiştir. Şimdi diğer müesseseler teker teker baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bütün bunların hepsini biliyoruz. Esnafa yapılan baskıyı biliyoruz. Memur kardeşlerimize yapılan baskıyı biliyoruz'. Bu iktidar dokuz yılda ne yapmış ki şimdi besleme ve sözleşmeli televizyon konuşmacıları ile 'yüzde 40'ın üzerinde oyla üçüncü defa iktidar geliyor' diye seçime on beş gün kala nasıl ilan ederler? Bu, millet iradesini sıfırlamak ve millet gerçeğini yok saymaktır. Besleme bazı araştırma kuruluşları onların sözcülerinin televizyondaki değerlendirmesiyle iktidar belirlenecekse millete bu zulmü niye yapıyoruz, bugün bu meydanda niye toplanıyoruz. Eğer bunlar böyle olacaksa zaten iktidar belirlenmişse pazar günkü seçime ne ihtiyaç var? Onun için millet olarak karar günü gelmiştir. Sizi böyle aldatan ve kandıran sanki siyasi iktidarın sözcüsü onların besleme ve sözleşmeli aydın ve köşe yazarları ne diyorsa desin şunu söylemek durumunda olmalısınız benim adıma konuşamazsınız. Benim iradem var 'yıllardır beni millet getirdi' diyordun. Şimdi o milleti nasıl yok farz ediyorsun. Seni millet getirdi, bu millet götürmesini bilecek, diyeceksin.''

"AK PARTİ BARAJI AŞAMAMALI"

Bahçeli, AK Parti'nin barajı aşamayacak durumda olması gerektiğini savundu. ''Neden diyeceksiniz, AK Parti iki dönemde üç hükümet kurmuştur ve üç yüz otuz ve yukarısında milletvekilliği ile TBMM'de temsil edilmiştir. Türkiye'yi tek başına yöneten iktidar olmuştur. Hep beraber düşünürsek Meclisteki çoğunluğuyla bu hükümetlerin alamayacağı bir karar, çıkartmayacağı bir yasa, uygulamayacağı bir sosyal ekonomik politika olamaz'' diyen Bahçeli, bugüne kadar verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini öne sürdü.

Bahçeli,  ''Baktığımız vakit dokuz yılın bilançosu şudur. Sizler de bunu yaşadığınız için biliyorsunuz. Sabahın 06.30'undan akşamın 24.00'üne kadar seyrettiğiniz Recep Tayyip Erdoğan dizisidir. Bu dizide baştan sona kadar kibir, gurur, argo, saldırgan ve yanlış ifadelerle konuşan bir şahıs var. Gelmiş geçmiş en fazla konuşan Başbakan, hiçbir şey yapamayan Başbakan da bu. Şimdi bu söylediğim iftira mıdır?'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.