Bahçeli: 'Aracın resmi, temsîlîydi'

Bahçeli: 'Aracın resmi, temsîlîydi'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir televizyon programında gündeme getirdiği 'ortam dinlemesi yapan esrarengiz araç' fotoğrafının montaj çıkması yeni bir tartışma başlattı.

Fotoğrafın, Almanya'da ikinci el oto satan bir internet sitesindeki araca ait olduğu haberi, dün gazetelerde geniş şekilde yer aldı. Bunun üzerine gözlerin çevrildiği MHP'den, haberleri doğrulayan bir açıklama geldi. MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, "Sayın Genel Başkan'ımız temsilî olarak bu fotoğrafı göstermişti. O aracın hangi kuruma ait olduğunu biliyoruz. Genel Başkan'ımızın ve bizim verdiğimiz bilgiler doğrudur." diye kendilerini savundu. Kocabey, Bahçeli'nin parti içerisinden kandırıldığı ve bilerek bu fotoğrafı kullanmasının sağlandığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Kocabey, gazetecilere, ortam dinlemesi yaptığını öne sürdüğü yeni bir araç plakası daha gösterdi. Bu araçtaki kişilerin parti binasına da girdiklerinin görüntülendiğini anlatırken basın mensuplarına CD'ler dağıttı. Bu araçla ilgili bilgileri savcılığa verdiklerini de aktardı. Ayrıca, parti içinde oluşturulan bir ekiple dinleme yaptığını öne sürdüğü araç ve kişilerle ilgili yeni görüntülerin araştırıldığını bildirdi.

Hamit Kocabey, kaset görüntülerini yayınlayan 'farklı ülkücülük' sitesi ve bu siteyi finanse ettiğini öne sürdükleri İbrahim Faruk Bayındır'la ilgili yeni iddialar da ortaya attı. MHP'ye yönelik iddiaları ortaya atan kişilerin kullandığını öne sürdüğü bir telefon numarasını ve kredi kartı bilgilerini gazetecilere gösteren avukat, bu bilgileri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiklerini dile getirdi. Bunlara ilişkin kayıtların incelenmesi halinde internet sitesinin ABD'deki uzantılarıyla ilgilerinin ortaya çıkacağını öne sürdü. Kocabey, "Faruk Bayındır'a ait kredi kartı bir kez değil defalarca kullanılmıştır. Bu kredi kartı, bu telefonun sahibi tarafından taranmış ve ABD'ye yollanmıştır. Bu kredi kartı 5,5 ay gibi bir sürede 15 kez ayrı miktarlarda kullanılmıştır. İnternet sitesinin finansmanı da bu kartla yapılmıştır." iddialarını sıraladı.

Zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.